Hirdetés

AMD Quad FX bemutató

|

Az Intel már Core 2 Duo processzoraival is komoly előnyt szerzett, de a Core 2 Quaddal tényleg vitathatatlanul megszerezték a leggyorsabb asztali központi egységnek járó koronát. Az AMD 4x4 kifejezetten ezt a címet pályázza meg; tesztünkből kiderül, mekkora sikerrel.

Hirdetés

November harmincadikán jelentették be hivatalosan a Quad FX-et, amely mint az előzetes hírekből már kiderült, 2 darab duplamagos Athlon 64 X2 központi egységgel száll harcba. Kezdettől fogva kétkedve gondoltunk a megoldásra, ugyanis azon kívül, hogy két darab processzort legyártani jóval nagyobb költséggel jár, sőt, sok más eszköz esetében is árnövekedéssel kell számolnunk a redundancia miatt. Nagyobb tápegység, drágább alaplap; dupla foglalat, lapkakészlet, tápellátás, és a gép belsejéből is duplaannyi hőt kell elvezetni. Ezek sajnos nem csak a nagyobb gyártási költségen és végfelhasználói áron jelentkeznek, hanem a magasabb áramfogyasztáson is, és akkor a zajterhelésről még nem is beszéltünk. Az alábbi videobemutatót a GameStar decemberi számának leadása előtti napokban készítettük, s szerencsére a GSTV-be is belefért még. Így a jó minőségű változatot majd a DVD-n tekinthetitek meg, több más hardverteszttel együtt. Köszönjük a PC World segítségét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)