Hirdetés

AMD - júniusban jöhetnek az új Radeon-kártyák

|

A CeBIT helyett néhány hónappal később, valószínűleg a Computexen mutatkozik be az AMD új termékcsaládja, amitől azt várják, hogy ismét visszajönnek az Nvidiával vívott videokártya-versenybe.

Hirdetés

Az AMD nemsokára bemutatja az R9 300-as termékcsaládját, az új, nagy sávszélességű memóriával ellátott kártyák leleplezésére azonban kicsit többet kell várnunk, mint azt eddig gondoltuk. A jövőheti CeBIT helyett ugyanis az AMD-hez közeli források szerint a júniusban esedékes Computex kiállításon láthatjuk majd az új csúcskártyákat.

"Meg vagyunk róla győződve, hogy 2015 második felében, az új grafikai termékek kiadásával visszakapaszkodhatunk egy olyan piaci részesedési szintre, amihez képest a mostani - az én szempontomból, és a korábbiakhoz képest is - alacsony. Jelentősen magasabban kell lennünk, mint ahol most vagyunk" - mondta nemrég Devinder Kumar, az AMD egyik pénzügyi vezetője. Ennek fényében furcsa, hogy így halogatják a régóta várt termékcsalád indítását, amik az Nvidia felső kategóriás kártyáival is felveszik majd a versenyt.

 

Erre valószínűleg azért kerül sor, mert ha túl hamar jelentetnék meg az R9 300-as kártyákat, a korábbi, 290-es széria eladásait vetnék vissza, ha a vásárlók az új kártyára, vagy esetleg a korábbi modellek árcsökkenésére várnak.

Mit gondoltok, hogy fog szuperálni az új AMD-s csúcsmodell?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)