Hirdetés

American McGee - Pusztuljanak a nagy kiadók

|

Manapság egyre többen szidják az elmúlt évek során kialakult játékiparbéli állapotokat. American McGee sem kivétel.

Hirdetés

Az innováció teljes hiánya, a kisebb csapatok esélytelensége, az egyre kevésbé kreatív játékok térhódítása mind mind a jelenlegi terjesztési modellnek köszönhető - állítja American McGee. Ez a modell - amely McGee szerint megérett a kipusztulásra - csak a nagy kiadóknak és a konzolgyártóknak kedvez. A rendszer azon alapul, hogy a jobb játékok kikerülhetnek a nagy kereskedések polcaira, ott is a jobb helyekre, azaz szemmagasságba. Ezért aztán jelenleg egy játék sikerének garanciája a több millió dolláros marketinghadjárat, enélkül borítékolható a bukás.

A költségek növekedése vezetett ahhoz, hogy mostanra egy-két kiadó küzd az üzletek polchelyeiért, és a hatalmasra hízott fejlesztőcsapatok létrejöveteléhez. Ennek a rendszernek el kell tűnnie, hogy visszatérhessenek a friss ötletekkel operáló kis csapatok, és végre megújhodjon a szellemi posványban dagonyázó játékipar - McGee szerint legalábbis. Persze megoldás is van. A digitális terjesztés egyre nagyobb teret hódít, McGee szerint pedig ebben van a jövő. A mobil eszközök mellett ugyanis az asztali konzolok hamarosan ósdinak tűnnek majd, a PC pedig sosem hal meg, hiszen sokakat zavar, hogy a konzolokat sokkal szigorúbban kontrollálják a gyártók, mint PC-t. Érdekes, érdekes. Majd meglátjuk hogyan szerepel McGee új játéka, az Akaneiro, ami természetesen független fejlesztés, és free-to-play...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)