Hirdetés

American McGee's Grimm - Indul a letöltés

|

Július 31-én, tehát napokon belül letölthetővé válik az American McGee’s Grimm sorozat első, ingyenes része!

Hirdetés

Nem is olyan soká, július 31-én ingyen letölthetővé válik a most induló „mese" sorozat az American McGee's Grimm első része, mely a feje tetejére állítja az egész Grimm mesebirodalmat.

Úgy látszik, McGee az Alice sikerén felbuzdulhatott. Rájött, hogy a régi mesék beteg feldolgozására valamiért nagyon vevők az emberek. Elhatározta hát, hogy hozzányúl az emberiség egyik legismertebb mesegyűjteményéhez, amit a Grimm fivérek gyűjtöttek össze valaha, s amiről kevesen tudják, hogy igazából nagyon hardcore, tehát az, amit nagyi mesélt gyerekkorunkban, a lebutított, gyerekeknek való változat. Ezt a mindenki által ismert Disney-szerű csöpögős, gyerekeknek való, „minden jó, ha a vége jó" variációt formálja át teljesen McGee, hogy aztán olyan szürreális világot hozzon létre, mint amit Tim Burton teremtett a filmiparban.

Hál' istennek nem kell sokáig várnunk a Grimm-mesék átirataira McGee-módra: július 31-én jön! jön! jön! az első epizód, amit ingyen is le lehet majd tölteni a gametap.com/grimm címről. Előreláthatólag három nagy „fejezet" lesz benne, mindegyik nyolc epizódból áll majd, amelyek hetente követik egymást a neten. (McGee ezzel a húzásával olyasmit tesz tehát, ami a játékkiadók körében nem igazán elterjedt: a netes letöltést behozza a játékiparba. Körülbelül ugyanúgy, mint a - nemrégiben a Másvilágban is kivesézett - Nine Inch Nails a The Slip című lemezével, ami hatalmas siker lett.) A tervek szerint csupán az első epizód lesz teljesen ingyenes, az ezt követőket 24 óráig lehet csak ingyen letölteni, utána pedig már fizetni kell.

A Grimm főszereplője egy gonosz kis troll? gnóm? Szóval egy fekete szakállú ronda kis lény, Grimm, akinek feltett szándéka, hogy a nyálas, csöpögős mesevilágot kissé megreformálja tetteivel, ezáltal durván darkosítva az eredeti meséket. (Tényleg durván - M besorolást kapott a játék, vagyis 17 év alatt nem ajánlott.) Minden epizód más-más mesét dolgoz fel. A legelső a Fiú, aki megtanulja, mi a félelem, ezt követi majd az obligát Piroska és a farkas és a többiek: a halász és a felesége, meg persze a Csizmás Kandúr.

Az epizódok elején néhány bábfigura eljátssza az eredeti mesét, aztán Grimmel indulhatunk pusztítani (a játékmenet előreláthatólag a Katamari Damacy-ra fog hasonlítani). Feladatunk egyszerű: a kedves, aranyos világban el kell terjesztenünk a káoszt (például a zöldellő fákat ágas-bogas facsontvázakká tehetjük, a városok lakóit zombikká, a vizet vérré). Minél nagyobb a pusztítás, annál több pontot szerzünk, s annál sötétebb lesz a környezet, Grimmel pedig új helyszínekre juthatunk. A főszereplő gnómnak vannak ellenfelei is: jótevő NPC-k, akiket ugyanúgy átállíthatunk a gonosz oldalra. Az egyes epizódok végén pedig újból előjönnek a bábfigurák, akik/amelyek eljátsszák az immár módosított történetet.

Összességében véve, aki szereti a beteges, fekete humort, a kifordított történeteket, a vért és a verítéket, az biztos nem fog csalódni a Grimm-ben.

 

grimm-logo.jpg
Ami tetszett
Ami nem tetszett
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)