Hirdetés

America's Army - nem volt olcsó játék az amerikai adófizetőknek

|

Zseniális marketinghúzás volt az amerikai hadseregtől egy FPS-t használni toborzásra. De vajon mennyibe került ez a "reklám"?

Hirdetés

Általában tőlünk nyugatra lévő demokráciákban szokás elárulni, bizonyos állami befektetések mennyibe kerültek az adófizetőknek.

Ugyanis az America's Army, mint az amerikai hadsereg hivatalos toborzó-játéka voltaképp állami fejlesztés, az adófizetők pénzéből készült, ahogy az országutak, kikötők stb. most nyilvánossá vált, hogy a 2000-ben indult projectre eredetileg 5 éves fejlesztési időt számolva 7 millió dollárt szántak. Csak "picit" sikerült ezt átlépni, ugyanis a komplett project eleddig 32,8 millió dollárjába (ez 6,15 milliárd forint) került az amerikai adófizetőknek. Általában 30 millába AAA kategóriájú fizetős játékok kerülnek, nem pedig az ingyenesek... Vajon hova csordogált el az a sok pénz? Minő szerencse, hogy ezúttal nem vagyunk amerikai adófizetők - emiatt fájjon az ő fejük.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)