Hirdetés

Amerika 72%-a játszik!

|

A videojáték ipar történéseit nyomon követő NPD Group legújabb kutatása során jutott a fent ismertetett eredményre.

Hirdetés

Az Online Gaming 2008 című jelentes szerint 2007-ben az egy évvel korábbi 64-ről 72%-ra nőtt a játékra pénzt és időt áldozó észak-amerikaiak (USA, Kanada) aránya. Ezen embercsoport fele ráadásul online is szokott játszani.

gamer3.jpg


Az NPD szerint a PC számít továbbra is az online piac húzó erejének, hiszen a megkérdezett játékosok 90%-a állította, hogy PC segítségével játszik online játékokat. 19% konzolt, 3% pedig mobiltelefont használ erre a célra. Az online játékosok többsége még nem töltötte be a 18. életévét. Érdekesség, hogy a konzolos felhasználók többsége X360-at használ online szórakozáshoz, s pont ez a csoport tölti a legtöbb időt online játékkal.

gamer2.jpg


Szorosan a nyomukban lihegnek a PC-sek, s őket követik a PS3 tulajok. A jelentés szerint a játékosok 13%-a tölt hetente húsz óránál többet a szórakozás ezen vállfajával. Platformra bontva, a hordozható készülékkel játszók aránya a legmagasabb ebben a csoportban (33%), a konzolosok 29 és a PC-sek 13%-a tartozik ide.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)