Hirdetés

Amerikai szenátor vs Jon Stewart

|

Az agresszív videojátékok káros hatásai és a fegyvertartási törvények továbbra is állandó vitatémának számítanak a tengerentúlon.

Hirdetés

Szinte már látom magam előtt, ahogy a világot elpusztító atomháború után egy nemesvámosi bunkerben két ember nem azon vitatkozik, hogy kié legyen az utolsó löncshúsos konzerv, hanem hogy a Call of Duty valóban véresszájú tömeggyilkossá varázsolja-e galamblelkű Gerzsonkát.

A hét közepén az amerikai kormány lelőtte azt a törvényjavaslatot, ami szigorította volna a fegyvervásárlás és a fegyvertartás szabályait. Szerdán Nebraska képviselője azért még felszólalt a szenátusban és egyenesen ironikusnak titulálta, hogy azok, akik támogatták az új törvényt, nem foglalkoznak a filmekben és a videojátékokban szereplő fegyverekkel.

Mike Johanns szarkasztikusan megjegyezte, hogy "ezek szerint be kellene tiltani Nebraska államban azokat a lőfegyvereket, amik között felnőttünk, viszont meg kéne engednünk gyerekeinknek, hogy olyan hollywoodi sztárokat ajnározzanak, akik lövöldöznek a vásznon és aztán hagyni nekik, hogy ezt ők is kipróbálhassák egy videojátékban, ami interaktív, agresszív és valódi emberekre lősz benne".  

Jon Stewart, a The Daily Show házigazdája nagyon frappánsan válaszolt - mondhatnám, hogy a nevünkben - a vádakra: "a videojátékokban NEM VALÓDI emberekre lősz. Amire lősz, az csak egy sor egyes és nulla, ami egy háromdimenziós formává... áh, mindegy". A felvételben nem az "áh, mindegy" kifejezést használta, de írásban nehéz sípolni.

 

Persze láttunk már videojátékoktól megvadult fiatalokat, de amíg egy lvl 70 Paladin nem kezd el varázsolgatni a menzán, addig szerintem biztonságban vagyunk. Szerintetek véget érhet valaha ez a vita?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)