Hirdetés

Így ünnepli tizedik születésnapját az Angry Birds

|

A Rovio játéka kétségtelenül a popkultúra részévé vált, a stúdió pedig most egy videóval foglalja össze a franchise tíz évét.

Hirdetés

Az Angry Birds biztosan bekerül a legfontosabb mobiljátékokat sorra vevő történelemkönyvbe, hiszen legalább olyan jelentőséggel bírt az okostelefonok felemelkedésének hajnalán, mint a Snake egy évtizeddel korábban a Nokia 3310-en. Egészen furcsa belegondolni, hogy a malacok és madarak harca 10 éve indult el, a játékot készítő stúdió pedig most összefoglalja nekünk, hogy milyen hatással volt a világra a játéksorozat.

Hirdetés

Persze mára nem csak a telefonunkon találkozhatunk a mérges madarakkal, hiszen két mozifilm is megjelent a franchise égisze alatt, a Rovio pedig szerette volna kellőképpen megünnepelni, hogy egy évtizede részei az életünknek a zöld sertések és a különböző színű szárnyasok, éppen ezért egy rövid videót készített arról, hogy milyen mérföldköveket ért el az Angry Birds, és milyen hatást gyakorolt a világra:

Nem kis érdemekkel rendelkezik a széria a mobiljátékok általános elfogadottságának elősegítésében, hiszen ez volt az első olyan játék, amely átlépte az egymilliárd letöltést, mostanra pedig 4,5 milliárdszor töltött le az emberiség valamilyen Angry Birds játékot a telefonjára.

A Rovio egy automatával is készült a tizedik évfordulóra, amiben azzal fizethetünk, ha mérgesek vagyunk. Leegyszerűsítve arról van szó, hogy jutalmat kapunk, ha ütjük-vágjuk a gépet:

A masinát New Yorkban, a Times Square-en állították fel, és a The Big Show nevű világhírű pankrátor segített a jelenlévőknek kipofozni a jutalmat az automatából:

Egészen biztos, hogy rengetegen töltöttünk szép, illetve elképesztően frusztráló perceket az Angry Birdsszel az elmúlt tíz évben. Nektek mi volt a legmaradandóbb élményetek a játékkal kapcsolatban? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)