Hirdetés

Annyian kérték vissza játéka árát, hogy elhagyja a szakmát egy indie fejlesztő

|

Hiába jók az értékelések, mégis sokan visszatérítik az Emika Games legújabb játékának ellenértékét.

Hirdetés

A Steam szabályzata értelmében vásárlás után két héten át bármely játék ára visszakérhető, amennyiben nem toltunk bele többet két óránál.

A megszabott időhatárt az évek során egyaránt kritizálták már a rövidsége és a hossza miatt is, az utóbbiért főként azok az indie fejlesztők, akik 1-2 órás élményeket kínálnak, így akár még akkor is visszakérhető a játékuk ára, ha történetesen elégedettek voltunk az élménnyel.  

Hirdetés

Közülük való az Emika Games (Find Yourself, Locked Up) mögött álló Alexander Reshetnikov is, aki most a Steam refund szabályzatával indokolta, hogy határozatlan időre felfüggeszti a tevékenységét.

Az orosz fejlesztő júliusban dobta piacra legújabb játékát, a Summer of '58-et, ahol egy nyughatatlan lelkektől kísértett, pusztuló tábort kell felfedeznünk. A 9 dollárért kínált horror-sétaszimulátor ugyan pozitív értékeléseket kapott, ám mindössze másfél óra alatt teljesíthető, így rengetegen kérik vissza az árát, a készítő pedig szinte semmit sem keres a munkájával.

Reshetnikov ezért az Emika Twitterén közölte, hogy határozatlan időre felfüggeszti a tevékenységét. A posztban arról ír, nincsenek meg a feltételek ahhoz, hogy valami újat csináljon, ezért más területen kell folytatnia. A fejlesztő egyúttal azt is bejelentette, hogy emiatt készülő játéka, a From Day to Day sem fog megjelenni a közeljövőben.

Ami a reakciókat illeti, nem mindenki osztja az áldozati narratívát. A Reddit-fórumozók legalábbis rámutattak, hogy a Summer of '58 adatlapjára csak nemrég került fel a 90 perces játékidőről szóló tájékoztatás, vagyis meglehet, hogy sokan csupán azért kérték vissza a pénzüket, mert hosszabb kalandra számítottak.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Az értékelések viszont nem erről árulkodnak, a Steam grafikonja alapján ugyanis a játék megjelenését követő napokban is 43-6, 53-4, 45-6 volt az arány a pozitív szavazatok javára, tehát nem úgy tűnik, hogy sokan felháborodtak a másfél órás menetidőn. Az adatok pedig egyben azt is cáfolják, hogy csak a hír hallatán indult szimpátiahullám tolta fel a játék értékelését, hiszen az indulás óta erősen pozitívba hajlott a Summer of '58 mérlege.

Magyarán Reshetnikov elkeseredése nagyon is jogos lehet, ami felveti a kérdést, hogy nem kéne-e kezdeni valamit a refund rendszerrel, legalább a rövidebb játékok esetében, hiszen szemmel látható, hogy az emberek lelkiismeretébe nem érdemes nagy bizalmat fektetni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)