Hirdetés

Annyira élethű lett ez az Unreal 5-ös demó, hogy vírusvideó lett belőle Japánban

|

Egy digitális művész olyan élethűen másolt le egy japán vasútállomást, hogy a helyiek nem győzik dicsérni az Unreal Engine 5-tel készült videót.

Hirdetés

Az utóbbi hetekben egymást érik a lenyűgöző demók, amik kis részletekben villantják meg, milyen lenyűgöző látványra számíthatunk, ha egyszer beérnek az Unreal Engine 5-öt használó játékos projektek. A Titanic elsüllyedése, vagy épp a Portal egyik első helyszíne után most egy 3D-s környezeteket és azokban elhelyezhető kellékeket készítő művész mutatta meg, mire képes a technológiával, az eredményt bemutató, ügyesen elkészített videóról pedig elsőre minden túlzás nélkül azt hihetjük, hogy egy mobiltelefonnal készített felvétel.

Lorenzo Drago, vagy online művésznevén subjectn a Toyama japán prefektúrában található Etchū-Daimon vasútállomás digitális mását készítette el, a végeredmény pedig olyan hihető lett, hogy az ázsiai ország közösségi médiájában vírusvideóként terjedtek a felvételei.

Hirdetés

Ha megnézitek a videó első néhány másodpercét, egy pillanatig valószínűleg bennetek is felébred majd a kétely, hogy Drago nem azzal nyitja-e a videóját, hogy a 3D-s környezetet ihlető valódi helyszínről mutat meg kamerás felvételeket, de erről szó sincs, a lenti képsorok végig az Unreal Engine 5 segítségével készített digitális teret ábrázolják.

A rendkívül valószerű hatás egyik kulcsa, hogy Drago a felvételek során a kamerát egy VR-headsettel irányította, így a keretezés tényleg úgy mozog, mintha valaki a kezében fogna mondjuk egy mobilt, illetve a videó második felében egy zseblámpát is. A demót készítő subjectn egyébként nyilatkozott a vasútállomás digitális másának elkészítéséről a GamesRadar+-nak, eközben elmondta, hogy a valószerű hatáshoz hozzájárult az is, hogy míg tényleges játékok készítésekor egyes tárgyak nagyobbak, mint a valóságban, hogy a játékos könnyen észrevegye őket, addig a demóban szorosan követhette a valószerű méretarányokat. Továbbá a nagy felbontásban exportált videó sok gyakori tömörítési hibától is mentes, ami szintén hihetőbbé teszi.

Emellett Drago kiemelte, hogy az Unreal Engine 5 újfajta fénykezelési rendszere, a Lumen is nagyban megkönnyítette a munkáját. A művész elmondása szerint a korábbi munkamódszereinél sokkal gyorsabban tudott új fénybeállításokat kipróbálni, így egységnyi idő alatt több változatot megnézve realisztikusabb megvilágítást tudott beállítani mind a nappali, mind az éjszakai jeleneteknél.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A másik újítást, a modellek különböző részletességgel bíró változatainak elkészítésében segítő Nanite-ot ebben a projektben nem használta Drago, de eddigi benyomásai alapján ez is érdekes lehetőségeket tartogat. A nagyjából egy hónapig tartó projekthez egyébként csak a valódi Etchū-Daimon állomásról az interneten megtalálható fotókat használta, pedig könnyen azt hihetnénk a végeredmény alapján, hogy 3D-s szkenneléssel olvasta be a japán helyszínt.

A fenti demó alapján csak még izgatottabbak vagyunk, milyenek lesznek az Epic motorjának legfrisseb változatát használó játékok, köztük az új The Witcher, vagy épp az Avowed.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)