Hirdetés

AO - Notum Wars (2003/02)

|

Másfél éve Anarchy-zom. Nem szégyellem, sőt büszke vagyok rá. Mindig örömmel látom, amikor a játék fejlődik, gyarapodik és változik. Most azonban nem egyszerű "peccselésről" van szó, hanem az első kiegészítőről, a Notum Wars-ról...

Hirdetés

A dolog roppant egyszerű. Az Anarchy Online honlapján mindenki előfizethet a Notum Warsra, amiért egyszeri 20 dollárt kell lepengetni, beírni egy kódot, és máris új és új opciók és lehetőségek nyílnak meg előttünk. De mire is jók ezek? Fontos! Az Anarchy Online-nal csak interneten át lehet játszani, és havonta fizetni kell érte.


Kell egy jó terület, Elnök úr!
Bizony bizony, nem árt, ha szerzünk egy jó területet. De ez mire is kell nekünk? Arra, hogy a közepére lerakjunk egy Kontroller tornyot, majd ezt a Guild tagjai körbeépítsék szerviztornyokkal. Ez lesz a guild bázisa. No persze eddig pénzkiadáson kívül mást nem hoztak a tornyok nekünk, azonban ha leteszünk egy szervíztornyot máris kiderül, hogy ez bónuszt ad! S a létező majd 16 féle szervíztorony (amelyek közül 8 egyáltalán nem kapható boltban) mindenféle képességeket képesek erősíteni. Ugyanúgy a harci, mint a varázslási (nano-képességek), illetve a védelmi tulajdonságaink növelhetőek egy-egy adott szervízzel. Azonban mielőtt bárki azt hinné, hogy tele lehet pakolni egy területet 100 toronnyal, hogy sokféle bónusz legyen, az téved: ugyanis 15-74-szintig 1, 75-149-es szintig 2, míg 150 felett 3 szervíztornyunk lehet. S hogy az élet ne legyen egyszerű, ha többfélét építünk, azonos típusú egyik sem lehet. Magyarán ha már van egy, az AC-re (Armor Class = Páncélzat) bónuszt adó tornyom, akkor még egy ilyet nem tehetek le. Keresni, kell egy olyan típust, amit szabadon építhetek. természetesen figyelembe kell venni, hogy egy adott területre milyen szintű rakható le, s lehetőleg a legnagyobbat kell letenni, hiszen az adja a legtöbb bónuszt. S jó hír, hogy a bázissal rendelkező guild minden tagja kap bizonyos extra tulajdonságokat, ha megvan neki a NW kiterjesztés. Ezek az úgynevezett Contractok. Ez mindenkire vonatkozik, arra is, aki nem tett le szervíztornyot.


Megtámadtak minket, mindenki a tornyokra!
Nos, amennyiben az ellenség pont a mi szép területünket pécézi ki magának, akkor indul a móka. Ugyanis az egész Guild értesítést kap, hogy támadás ért minket. Az Anarchy Online-ban létezik egy úgynevezett Grid, amelyen keresztül mozogni lehet különböző helszínek között. Ez olyasmi, mint a Mátrix). A védők hatalmas előnye, hogy a gridből egyenesen a toronyhoz juthatnak egy speciális kijáraton keresztül, magyarán perceken belül a védelemhez csatlakozhatnak. S itt jön a tornyok másik előnye: nem elég, hogy bónuszokat adnak azoknak, akik letették őket, hanem minden védőnek, aki a rádiuszában van, újabb bónuszokat adnak csatában, illetve a támadókat gyengítik különböző nano-hatásokkal. Mindemellett tornyaink fegyverzettel is rendelkeznek, így bőszen védekeznek, amíg a játékosok odaérnek. Magyarán a védő csapatok a PVP (Player vs Player, azaz játékosok egymás ellen)-ben előnyben vannak.


Azonnal visszavágunk
Eddig minden szép és jó, azonban tudni kell egy fontos szabályt. a tornyok 24 órás ciklusúak. Ez azt jelenti, hogy 18 órán át senki nem támadhatja őket, 6 órán át pedig bázisunk épületei támadhatóak . S ez miért fontos? Azért, mert ha egy bármely olyan Guild tagja megtámad egy ellenséges bázist, amely guild rendelkezik saját bázissal illetve tornyokkal, akkor a támadó azonnal visszatámadható lesz! Magyarán egy felelőtlen támadással magunkra húzhatjuk az ellenfelet is, s akkor bizony lehetnek gondjaink, hiszen erőink épp egy támadásban véreznek el, s közben védtelenek maradunk.


Éljen a Politika
Máris kiderült, a Notum Wars több, mint egyszerű háborúskodás egyes guildek között. A Notum Wars politika. Szövetségek jönnek létre, tárgyalások folynak, megnemtámadási szerződések köttetnek, esetleg embereket rúgnak ki egyes Guildekből emiatt. Persze a kémkedés mindkét oldalon ezerrel folyik, miközben a Guild elnökei és tábornokai tárgyalóasztalhoz ülnek az ellenséggel, esetleg nyomdafestéket nem tűrő hadüzenetekkel bombázzák egymást, netán hatalmas sereget vezetnek csatába, miközben egy védősereg áll készen, hogy megvédje a saját bázist. Őrület!
Még órákig mesélhetnék erről a nagyon jól sikerült kiterjesztésről. Aki többet szeretne a Notum Wars-ról, vagy az Anarchy-Onlineról megtudni, az kattanjon ide bátran: www.anarchy-online.hu

91%

A cikket eredeti formjban megtallhatod a GameStar magazin 2003/02-es szmban!


Kapcsolódó linkek:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)