Hirdetés

Apadóban lévő GeForce GTX 295 készletek

|

A fogyóban lévő készletek vad találgatásokra sarkallják a külföldi hardveres pletykaportálokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, valami nincs rendben az NVIDIA háza táján. Legalábbis ezt feltételezi a Hardware-Infos internetes magazin, akik kis kutatást végeztek a GeForce GTX 295 grafikus vezérlő elérhetőségét illetően. Az egész nyomozás a The Inquirer oldalán megjelent "NVIDIA GTX 260s now losing money" című irományból indult ki, melyben részletesen olvasható, mennyibe is kerül egy gyártónak egy GeForce GTX 260-as kártya legyártása, forgalomba állítása. Ugyanezen cikk végén már a GTX 295 sorsa is előtérbe kerül, hiszen ha a GTX 260 veszteséges, akkor a két GPU-s monszta még inkább az lehet.

 

got_nvidia.jpg

 

E következtetést erősítheti meg a rendkívül kicsi készlet, mely számokban kifejezve egészen elképesztő mennyiséget jelent. A legismertebb webáruházak között számon tartott Newegg 7 darab kártyát tud felmutatni, míg a Zipzoomfly összesen 3-at. Itthon sem jobb a helyzet, sőt, ha lehet mondani, még rosszabb. Ugyan nem böngésztem végig az összes nagykereskedés árlistáját, de az egyik nagy webes készletnyilvántartását megtekintése szimplán elborzasztott. Listában két márka két típusa, zérus készlettel.

 

gtx295.jpg

 

Visszatérve a globális helyzetre, egyelőre az látszik, hogy a vezérlőből "paper card" lett. Azaz elvileg létezik, csak épp elérhetetlen. Az elmúlt pár hétben például egyetlen kártyát sem kaptak meg a partnerek, az elmaradásuk pedig napról-napra hízik. Egy csúcskategóriás VGA esetében megértjük a limitált darabszámot, de tán ez már egy picit túlzás. Főleg, hogy nem a forgalmazás kezdetén vagyunk.

 

A "leggyorsabb grafikus kártya" cím viszont továbbra is megvan, kár, hogy egyre nehezebb ezt bárkinek is megtapasztalnia. Jómagam nem vészmadárkodnék egy olyan jóslattal, miszerint a gyártás hamarosan végleg leáll, hiszen a GTX 295 kereslete még mindig jelentős. Ezzel szemben persze ott van a magas gyártási költség, ami rendkívül fájó tud lenni az első negyedév végén. Csak találgatni lehet, mi járhat most az NV-sek fejében.  A GTS 250 - szerencséjükre - egész népszerűvé kezd válni, viszont ezzel a fránya G200b maggal egyelőre nem tudnak mit kezdeni. Túl nagy, túl drága. És akkor még nem beszéltünk az RV770-es veszedelemről. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)