Hirdetés

APC, a VIA 49 dolláros PC-je

|

PC = Personal Computer, azaz személyi számítógép. Sokáig a Windows & Intel által fémjelzett számítógépeket hívták PC-nek, de a kifejezés kezdi visszanyerni eredeti értelmét.

Hirdetés

Egyre több cég gondolja azt, hogy a nagyon olcsó, mégis megfelelő teljesítményű, komplett alaplapok (tehát olyanok, amelyeket csak be kell tenni egy dobozba, rá kell csatlakoztatni a tápot, a perifériákat és kész) forradalmasítani fogják a személyi számítástechnika világát. 

Februárban magunk is beszámoltunk a Raspberry PI-ről, az 5500 forintos számítógépről, amelyet elvileg lehet kapni, de akkora a kereslet, hogy hosszú hónapokat kell vérni rá - és nem is 5500 forint (ami az A modell lett volna), hanem 7960 + szállítási költség az ára. 

Most a VIA jelentette be mini gépét, az APC-t, amelyet 49 dollárért (11500 ft) árulnak majd. A készülék egy alaplap, amely mindent tartalmaz, így bátran nevezhető komplett PC-nek. Maga a lap 170 * 85 mm méretű, Neo ITX szabványú. 800 MHZ-es WonderMedia ARM 11 processzor ketyeg rajta, amely beépített grafikus chipet is tartalmaz max 720p-s felbontási képességekkel. A lapnak HDMI, VGA, USB 2.0 (x4), Hang kimenet/mikrofon bemenet és microSD Slot csatlakozói vannak. Háttértárnak microSD kártyát használ és 10/100 Ethernet csatlakozóval rendelkezik. Mindezt egy a gép képességeihez (egér és billentyűzet használata stb.) alakított Android 2.3-as operációs rendszer hajtja meg. Az APC-nek 512 MB DDR3 memóriája és beépített tárolóként 2GB NAND flash van integrálva az alaplapra. 

Mivel Androidos rendszerről van szó, így nem elvetendő méretű szoftvertámogatást mondhat majd magáénak a júliusi megjelenéskor. 

Az APC magyarországi forgalmazásáról és áráról egyelőre nincs információnk. 

 

 


 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)