Hirdetés

Csaló Apex Legends- és CS:GO-játékosok estek adathalászok csapdájába

|

Úgy tartják, hogy a legszebb öröm a káröröm, s bár valóban nem szép dolog, mégis nehezen állja meg mosolygás nélkül az ember, amikor a karma rendet tesz.

Hirdetés

Valószínűleg senki sincs közöttünk, aki online meccsek alkalmával ne találkozott volna becstelen módszereket alkalmazó játékosokkal. A kiadók és a fejlesztők hol több, hol kevesebb sikerrel igyekeznek felvenni velük a küzdelmet, de a tisztességtelen előnyt nyújtó külső alkalmazások egyelőre kiirthatatlannak tűnnek.

Hirdetés

Egy magyar kiberbiztonsági vállalat, a Sophos február óta kíséri figyelemmel azt a májusban tetőzött jelenséget, miszerint az Apex Legends és a Counter-Strike: Global Offensive közösségének legalját képező csalók százai estek és esnek még most is a Baldr néven ismert malware áldozatául. Míg a jómadarak úgy hiszik, hogy épp letöltik a jellemzően CSGO Aimbot+Wallhackhez és Apex Legends New Cheat 0.2.1-hez hasonlóan elnevezett csodafegyvert, amivel könnyedén felülkerekedhetnek a tisztességes játékosokon, valójában kiszolgáltatják személyes és pénzügyi adataikat náluk jóval agyafúrtabb csirkefogóknak. Zsigovits Albert, a cég kutatója szerint a csalásokba rejtett rosszindulatú szoftver eredményesen működik.

Villámgyorsan behatol, összeszed mindent, ami értékesíthető (kártyainformációt, Amazon, Paypal, Battle.net, Steam, Epig Game Store azonosítót, személyazonosításhoz szükséges adatokat stb.), majd távozik is. Az ily módon megszerzett adatok a sötétweb piacterein cserélnek gazdát. A szakértő eddig több mint félezer látta akcióban a Baldrt, az esetek többségére Indonéziában, Braziliában, Oroszországban vagy az Egyesült Államokban került sor, a pórul járt csalók azt megelőzően YouTube-videók leírásában, Twitch chatekben és Discord szervereken bukkantak rá a fertőzött szoftvert reklámjaira.

Mit is mondhatnánk erre? Reméljük, hogy tanulnak a leckéből? Bárcsak így lenne!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)