Hirdetés

Ezek a legfontosabb tudnivalók az Apex Legends negyedik szezonjáról

|

Hamarosan friss tartalmakkal bővül a Respawn játéka, amibe többek között érkezik egy brutális új hős, valamint átalakul a rangsorolt mód működése is.

Hirdetés

Végéhez közeledik az Apex Legends harmadik szezonja, ami azt jelenti, hogy hamarosan ismét tartalmas frissítés érkezik a battle royale alkotáshoz. A megjelenés pedig már közelebb van, mint gondolnánk, így a fejlesztők elérkezettnek látták az időt, hogy végre lerántsák a leplet az új tartalmakról és a tervezett változtatásokról.

Hirdetés

Az Apex Legends negyedik szezonja az Assimilation nevet viseli, és ha minden a tervek szerint alakul, akkor február 4-én rajtol majd el. Ahogy korábban, úgy ezúttal sem maradunk újdonságok nélkül, és összes is szedtük nektek, mi mindennel fog bővülni a játék hamarosan. Ám előtte következzen a szezon hivatalos launch trailere, amivel egészen kíváló munkát végeztek a fejlesztők.

Új karakter: Revenant

A Respawn eléggé megviccelt minket az új hős kiléte kapcsán, ugyanis először egy Forge nevű, méretes robotkarral rendelkező fickót mutattak be nekünk, mint új beszállót, akit aztán egy játékbeli interjú során váratlanul kivégzett a negyedik szezon valódi új karaktere, Revenant. Vele egyébként nem most találkozhattunk először, ugyanis a korábbi szivárgások alapján már sejteni lehetett, hogy egyszer be fog kerülni a játékba.

Revenant tulajdonképpen egy kiborg bérgyilkos, aki a történet szerint valaha ember volt, ám amikor a programozása befuccsolt, rájött, hogy miféle acélszörnyeteget csinált belőle a Hammond Robotics, és bosszút esküdött ellenük. A vállalat visszatérése miatt pedig némileg átalakul a World's Edge pálya is. Egyelőre még nem tudni, hogy pontosan milyen képességeket kap Revenant, de a fenti videóban látottak alapján nagyjából meg lehet saccolni, mi mindenre lesz majd képes harc közben.

Új fegyver: Sentinel

Örülni fognak a negyedik szezonnak azok, akik a szélsebesen puffogtató gépfegyverek helyett a lassabb, de erősebb puskákat kedvelik, ugyanis a Sentinel kifejezetten a mesterlövészeknek lett megalkotva. A stukkernek ráadásul van egy feltöltős mechanikája is, aminek köszönhetően valószínűleg jóval erősebb lövéseket is leadhatunk majd.

Új Battle Pass

Értelemszerűen nincs új szezon új Battle Pass nélkül, így a Respawn ismét összerakott egyet, amivel vadonatúj kozmetikai cuccokat oldhatunk majd fel. Több mint száz exkluzív tárgyat, egyebek mellett menő skineket, Apex Packeket, töltőképernyőket és zenecsomagokat szerezhetünk meg így.

Megújult rangsorolt játékmód

A fejlesztők úgy döntöttek, átalakítanak ezt-azt a ranked meccsek kapcsán, így a Series 3 már picit máshogy fog működni, mint két elődje. Ezúttal három hónapig tart majd a rangsorolt szezon, de fel lesz osztva két rövidebb részre, vagyis splitre, amelyek külön-külön a már megszokott soft resettel indulnak majd. Az első február 3-tól március 23-ig tart, és a játékosok a World's Edge pályán versenghetnek egymással, a másodikban viszont visszatérünk a Kings Canyonba és március 24-től május 5-ig ott zajlanak az összecsapások.

Bevezetésre kerül egy új lépcsőfok is a ranglétrán, a Master tier, ami a Diamond és az Apex Predator között foglal majd helyet. A csúcs tehát továbbra is az Apex Predator marad, amelyben platformonként az 500 legjobb játékos kap helyet, és simán előfordulhat, hogy kiesünk onnan, mert valaki több RP-t gyűjtött és szimplán megelőzött minket. A fejlesztők azt szeretnék elérni ezzel, hogy picit nagyobb presztízse legyen ennek a rangnak.

Sok gondot okozott, hogy az ügyesebb, magasabb tierben lévő játékosok összeálltak egy alacsonyabban lévő ismerősükkel, hogy boostolással felhúzzák őt a saját szintjükre. Most felveszi ez ellen a harcot a Respawn, ugyanis Platinumtól felfelé már csak olyan társakkal csatlakozhatunk csapatostul a rangsorolt meccsekbe, akik legfeljebb egy ranggal vannak alattunk vagy felettünk. Emellett az új szezonban már csak naponta egyszer léphetünk ki büntetés nélkül egy rangsorolt meccsből, minden további RP levonást von maga után. Ha pedig háromszor átlépjük ezt a határt, akkor a játék már nem lesz elnéző velünk szemben, és csak büntetés ellenében léphetünk ki idő előtt egy ranked mérkőzésből.

Az elért rangunk alapján ismét jelvényeket, fegyverekre rakható fityegőket, illetve dive traileket kapunk, és ez utóbbiak kapcsán lesz egy kisebb változás. Az egyes szezonokban megszerzett dive traileket ugyanis kizárólag az azt követő szezonban használhatjuk majd, aztán eltűnnek, és csak akkor válnak ismét elérhetővé, ha sikerül ismét elérnünk a hozzájuk szükséges rangot. Viszont a Series 1 és 2 során megszerzett trailekre ez nem vonatkozik, így azok mindenképp nálunk maradnak.

Hamarosan tehát ismét lesz miért visszatérni az Apex Legendshez, hiszen elég komoly újdonságokat tartogat számunkra az Assimilation szezon.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)