Hirdetés

Április elsején a Tecmo-Koei frigynek lehetünk tanúi

|

A Ninja Gaiden és Dead or Alive szérián atyáskodó Tecmo április elsején összeolvad a japán illetőségű Koei kiadóval.

Hirdetés

A házasságból megszületendő gyermeket Tecmo Koei Holdings-nak fogják nevezni és már közösen tervezgetik jövőjüket. Az április elsején lebonyolítandó üzlet keretében a nagyobb kiadó, azaz a Koei kezében összpontosul a teljes vállalat háromnegyed része. Miután az érintettek kézjegyükkel ellátták a hivatalos papírokat részvények formájában 207 millió dollárt pumpálnak a holdingba, értesült a Reuters. A Tecmo Koei 164 millió dolláros profitot célzott meg 2011-es üzleti évükben. A Tecmo-t korábban már „betámadta" a Square Enix hadserege, miután augusztusban kénytelenek voltak szembenézni egykori alkalmazottaik feljelentéseivel és Yoshimi Yasudami elnök, valamint a híres dizájner, Tomonobu Itagaki távozásával. Akkor sokak legnagyobb meglepetésére a Tecmo visszautasította a Square Enix ajánlatát, majd hivatalos csatornákon keresztül párbeszédbe bocsátkozott a Dynasty Warriors kiadójával. A Koei számára szintén gyümölcsöző lehet az összeolvadás, mivel régóta képtelenek kilépni a PlayStation 2-re fejlesztett játékok bűvköréből.

koei_tecmo.jpg
 
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)