Hirdetés

Arakion - egy RPG, amely a Bastion és a Grimrock keveréke

|

Chris Taylor: nem, nem az ismert fejlesztő, hanem egy átlagos srác, aki egy hónapja még semmit sem tudott a programozásról vagy az Unity 3D motorról. Erre most bemutatta az Arakion-t.

Hirdetés

Sokan szoktak kérdezni minket arról, hogyan lássanak hozzá játékfejlesztésnek: ma erre a kérdésre igen egyszerű a válasz: úgy, mint az Arakionos Chris Taylor tette (megjegyzés: a Chris Taylor név legalább olyan gyakori, mint mondjuk nálunk a Szabó Krisztián. Ja, ugyanazt is jelenti).

Lehetett sejteni, hogy a Legend of Grimrock sikere számtalan új "dungeon crawler" játékot szül majd, főleg az indie körökben. Chris esete máris bizonyítja ezt a tézist, hiszen az Arakion egy Bastion alapokon (az űrből tűnnek elő a bejárható platformok) nyugvó Might and Magic jellegű old school RPG, amelyben fejtörők, harc és egyéb, klasszikus RPG mechanizmusok (főleg a felfedezés) is jelen lesznek. 

A játék egyelőre igen korai szakaszában van, így nem lehet megmondani, valaha megszületik-e, azonban én magam minden játékfejlesztő palánta elé példaként hoznám fel: íme, ennyit lehet elérni a nulláról egy hónap alatt tehetséggel, elhivatottsággal és egy jó, könnyen használható motorral. Íme az első Arakion fejlesztői napló:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)