Hirdetés

Art Academy - DSi teszt

|

Picasso, Monet és Van Gogh után szabadon…

Hirdetés

A Nintendo kézikonzolos szoftverletöltő szolgáltatásánál, a DSiWare-nél érhető el ez a minden kétséget kizáróan egyedi játék.  

Töltsük le, hogy rajzolhassunk

800 Nintendo pontért máris miénk lehet az Art Academy Dupla részének első szemesztere, amivel máris elmerülhetünk első virtuális óránkba.

Az Art Academy lényege, hogy a festészet alapjait megtanítja nekünk a vonalvezetéstől kezdve, a satírozáson át, egészen a színkeverésig és még tovább. Minden szemeszter hat órából áll. Valamennyi óra kezdeténél kapunk egy képet, amelyet meg kell próbálnunk „lefesteni” stylusunkkal úgy, hogy pontról pontra haladva követjük mesterünk - egy alacsony növésű piktor - utasításait. Rengeteg eszköz és szín közül választhatunk, ezek szinte teljesen hasonlóan reagálnak, mintha mondjuk egy HB-s ceruzával próbálnánk papírra rajzolni. Az elején bizony eléggé fura rajzok születhetnek, de ahogy telnek az órák, egyre jobb munkák alakulnak, s ha büszkék vagyunk rájuk, még akár be is keretezhetjük őket és elmenthetjük a képek közé. Festegetés közben még híres festményeket és festőket is megismerhetünk közelebbről, ami azért valljuk be, az alapműveltséghez nem árt.

Jöjjön a következő nekifutás!

Míg az első szemeszter inkább a vonalvezetésről, satírozásról és árnyékolásról szól , addig a második rész - amit szintén újabb 800 pontért tudunk letölteni - már a színekkel és a komplettebb festményekkel foglalkozik. Értelemszerűen érdemes az első résszel kezdeni, hiszen a kettő teljes mértékben összefügg egymással.

Ha már úgy érezzük, hogy igazán belejöttünk a dologba, akkor akár választhatjuk a Free Painting funkciót is, ahol szabadon kiélhetjük kreativitásunkat, sőt, akár saját, a DSi-vel készített fényképeket is megfesthetjük!

Mindenképp igen egyedi játékról van szó, ráadásul nagyon élvezetes és még akár tanulhatunk is belőle, nem keveset.

Művészként DSi-vel

Negatívumként annyit azért megemlítenék, hogy igen sok Nintendo pontba kerül ahhoz képest, hogy ennek fejében  viszonylag kevés, szemeszterenként mindössze hat órát tehetünk magunkévá. De akit érdekel a téma, és úgy érzi, rendelkezik megfelelő kreativitással, plusz szeret rajzolni, festeni, művészkedni: annak jó pár óra ismétlődő szórakozást nyújt majd.

 

Ami tetszett
Ami nem tetszett
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)