Hirdetés

Ártatlannak vallotta magát a GTA VI kiszivárogtatásával gyanúsított fiatal

|

A londoni rendőrség közleményben osztotta meg a fejleményeket az üggyel kapcsolatban.

Hirdetés

Az utóbbi idők egyik legdurvább szivárogtatása volt, amikor a Rockstar következő nagy projektjének, a GTA VI korai verziója kikerült a nyilvánosság elé, viszont a helyzet még ennél is bonyolultabbá vált, amikor az FBI elkezdett nyomozni az ügyben, ugyanis kiderült, hogy a szivárogtató állhatott az Uber Technologies meghackelése mögött is.

A tettel egy olyan fiatalt gyanúsítanak, aki állítólag a már több vállalatot is megtámadó Lapsus$ hackercsoporttal áll kapcsolatban, és a londoni rendőrségnek sikerült is letartóztatnia egy 17 éves oxfordshire-i lakost, aki aktívan részt vett a kalózcsapat működésében.

Hirdetés

Az Eurogamerhez eljuttatott közleményben a londoni rendőrség kiberbűnözési osztálya jelentést adott arról, hogy hol tart most az ügy, Michael O'Sullivan felügyelő a következőket osztotta meg: 

"A 17 éves fiú, aki szeptember 24-én jelent meg a Highbury Corner Ifjúsági Bíróságon, bűnösnek vallotta magát az óvadéki feltételek megszegésében, ugyanakkor nem ismerte el bűnösségét a számítógépekkel való visszaélésben. A tinédzsert előzetes letartóztatásba helyezték, melynek időtartamára egy fiatalkorúaknak fenntartott büntetés-végrehajtási intézményben helyezték el".

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Az Eurogamer szerint nem ez az első eset, hogy az illetőt hasonlóval gyanúsítják: év elején a BBC News "Oxfordi tinédzser, akit azzal vádolnak, hogy multimilliomos kiberbűnöző" címmel jelentetett meg cikket róla, miután a fiatal egyike volt annak a hét fiatalnak, akiket letartóztattak annak gyanújával, hogy nagynevű cégeket (például a Microsoftot és az Nvidiát) károsítottak meg. 

A Rockstar Games korábbi közleménye alapján a GTA VI fejlesztésére nem lesznek hosszú távon hatással a történtek, ennek ellenére komoly baj a szivárgás, külön cikkben szedtük össze, hogy miért.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)