Hirdetés

Arthur és a villangók

|

Luc Besson ismét visszatért a filmrendezéshez ebben a fiatalabbaknak és idősebbeknek egyaránt szánt filmben. A rendkívül látványos film élőszereplőket és animációt egyaránt használ a sajátos, mesés történetben.

Hirdetés



Arthur tízéves kissrác, aki a nagymamája meséin nőtt fel, amelyek rejtélyes népekről és elképesztő technikai találmányokról szólnak. A meséknél is jobban foglalkoztatja azonban nagyapja fantasztikus lényekről és a kertjében elásott állítólagos kincsről szóló könyve, amely négy évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt. A kisfiú ábrándozását azonban váratlanul megszakítja egy minden hájjal megkent ingatlankereskedő, aki le akarja rombolni a nagypapa családi házát. Arthur úgy gondolja, hogy az egyetlen lehetőség, hogy a házat megmentsék, hogy útra keljen és a nagyapja titkos jelein keresztül megkeresse a „villangókat” és a titokzatos kincset…



French Connection
A franciáknak különös érzékük van a furcsa, rendkívül eredeti világok ábrázolásában, erre az Elveszett gyermekek városa is nagyszerű példa. Maga Luc Besson ugyan eddig inkább kaland, akció és sci-fi filmek terén villantotta meg tudását, de számíthatunk rá, hogy a francia filmrendezés fenegyereke ezen a téren is helyt fog állni. Besson egyébként az utóbbi időben nem nagyon rendezett, inkább producerként dolgozott, úgyhogy nagyszerű hír, hogy végre ismét a kamera mögé áll.



Sztárparádé
A filmben rengeteg híres világsztár lesz majd látható: többek között ismét láthatjuk David Bowie-t és Mia Farrow-t a nagymama szerepében, illetve még több filmcsillag adja majd hangját a lényekhez: akik feliratosan és nem szinkronizáltan nézik meg a filmet, azok Robert De Niro-t, Madonnát, Harvey Keitelt, Emilio Estevezt és Snoop Doggot is hallhatják majd különböző szerepekben.



Újabb Harry Potter sikertörténet?
Kíváncsian várom, hogy mi sül ki majd ebből a filmből… Az mindenesetre biztos, hogy a fiataloknak szóló fantasy filmek és könyvek mostanában nagyon népszerűek – elég csak a Harry Potterre gondolni. Luc Besson neve eddig is garancia volt a minőségre, reméljük ezután sem kell majd csalódnunk…



Számok 3D-ben
  • 225 ember dolgozott a Pantinban található stúdióban. Mindnyájuknak ez volt az első animációs filmje, s 200 munkatársnak ez volt élete első filmes munkája.
  • 27 hónapig tartott megalkotni a film animációs részeit.
  • 20 millió képet hoztak létre.
  • 60.000 munkanapot (azaz összesen 273 évet) vett igénybe a film elkészítése.



    NYERJ!
    Először azt akartuk kérdezni, hogy mik azok a villangók, de ezt még mi sem tudjuk, de kitaláltunk jobbat. Tehát a kérdés:

    Ki rendezte ezt a remek filmet?

    A) Luc Besson
    B) Leon, a profi
    c) A kockásfülű nyúl

    A helyes válaszokat az arena@gamestar.hu címre várjuk, ahogy a helyteleneket is, csak azok nem vesznek részt a sorsoláson, melynek keretében 10 mozijegyet osztunk szét a jó választ (azaz Luc Besson nevét) beküldők között a Fórumfilm Hungary jóvoltából. A nyerteseket e-mailben értesítjük. Kérünk Titeket, hogy a küldött levelek tárgy mezőjébe is írjátok be a helyes megfejtést (ne a betűjelet).
    Köszönjük.
  • Hirdetés
    Hirdetés
    0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

    Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

    Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)