Hirdetés

Ezt gondolja Gabe Newell a Valve legutóbbi játékairól

|

Szerinte az Artifacthoz hasonló bukott projektek sokkal tanulságosabbak, mint a legendás sikerek.

Hirdetés

A Valve társalapítója, Gabe Newell az IGN.comnak adott interjújában nyilatkozott a játékóriás sikereiről és bukásairól. Elmondása szerint nem szeret kifejezetten sokat örömködni a sikerek felett, inkább azokra a pillanatokra koncentrál, amikor valamiért bedőlt egy projekt. Ezek hosszabb távon több tanulsággal szolgálnak a csapatnak.

Hirdetés

Newell hosszasan beszélt a Valve filozófiájáról és hozzáállásáról a játékiparhoz.

"Mindig azt nézzük, hogy mit kell tennünk legközelebb, hogyan fejlődhetünk, és mik azok a kihívások, amiket megoldhatunk. Mindig kielemezzük a bukásokat. Sokat gondolkoztam az Artifacton, és hogy az miért lett csalódás, és ez sokkal hasznosabb, mintha azon agyalnék, hogy hogyan hatottunk a piacra. Az egyik valószínűleg segíteni fog a jövőben jobb döntéseket hozni, a másik kevésbé hasznos."

Arra is kitért, hogy miért maradt ki 16 év a Half-Life 2 és az Alyx között. Mint mondta, ő úgy projektként gondolt a Half-Life játékokra, amelyek "megoldanak érdekes, játékdizájnbeli problémákat" és a cég számára egyszerűen nem adódott semmilyen hasonló kihívás ez alatt az idő alatt. Ezért más projektek felé fordultak, melyek között voltak hatalmas sikertörténetek, és komoly bukások is.

"Megesett, hogy telibe találtunk, és volt, amikor nem. Megcsináltuk a Steam Machines projektet, aztán az Artifact okozott hatalmas csalódást, követtünk el hibákat. Számunkra az Alyx megjelenése most egy nagyon erős pillanat, mert megmutatja, hogy mennyire tudunk jól csinálni dolgokat. Ki akarjuk deríteni, hogy a helyes úton haladunk-e. Azt akarjuk, hogy az emberek visszajöjjenek és azt mondják, 'igen, még mindig megvan a varázslat'."

Függetlenül attól, hogy a sajtó alapvetően jól fogadta az Artifactot és dicsérte annak összetett és izgalmas szabályrendszerét, a monetizációs modell sokakat elriasztott a kártyajátéktól, és végül teljesen kihalt a szolgáltatás.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)