Hirdetés

Artifact - nagyot esett a játékosszám, a lapok ára is a földbe állt

|

Ha valaki még kitart az Artifact mellett, annak megérheti most beszereznie a szükséges lapjait. Gyakorlatilag fillérekbe kerülnek még a ritkább kártyák is.

Hirdetés

Az Artifact november 28-án startolt és akkor 60 740-en játszották egyszerre a Steamen. Ez nem volt rossz indulásnak, de azóta a játékosszám egyre csak esett, egészen addig, amíg el nem érte a tegnap esti 1500 fős mélységet.

Hirdetés

Az Artifact ezzel a Steam legtöbbek által játszott játéklistáján a 145. helyre csúszott, számtalan, egy-két éves egyjátékos mókák alá. Mára már a Portal 2-t többen játsszák, mint az Artifactot. Ennek több oka is lehet, de a legvalószínűbb az, hogy a fizetési modell riasztja el a többséget. Egy olyan játékról van szó ugyanis, ami a Hearthstone megoldása helyett a klasszikus TCG modellt választotta: meg kell venni a játékot, kártyákat csak venni lehet, illetve fizetős játékmódokban nyerni, cserébe viszont lehetséges adni-venni minden lapot.

Maga a modell sokkal barátságosabbnak érződik a magamfajta kártyaveteránok számára, de a tágabb közösséget láthatóan elijesztette. A megjelenés óta a Valve rengeteg hasznos újdonságot beépített a játékba a szinteződési rendszertől a rangsorokon át a jutalmakig, de ez sem volt elég ahhoz, hogy visszacsábítsa a tömegeket.

Öröm az ürömben, hogy a kevés játékosnak köszönhetően a kártyalapok árai a padlón vannak. A játék megjelenésekor a teljes gyűjtemény beszerzéséhez nagyjából 300 dollárt kellett kifizetnünk, de a mostani árak szerint már alig 100 dollárba fáj az összes kártya megszerzése. A meglehetősen drága Drow Ranger paklim az első hetekben 60 dollárba került, most alig 11-be fájna.

Kérdéses azonban, hogy a Valve hogyan fogja felhúzni a játékot. A stúdió abszolút hosszútávra tervez a játékkal, de egyelőre nem tudjuk a további terveiket. A megjelenés környékén bejelentették, hogy tartanak idén egy 1 millió dollár összdíjazású Artifact versenyt. Bár részleteket azóta sem jelentettek be, ez az esemény lehet az, ami új életet lehel a digitális TCG-be.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)