Hirdetés

Artifact - rengetegen támadják a Valve-et a fizetési modell miatt

|

Bár maga a játék kifejezetten jól néz ki, a monetizáció miatt egyre többen mondanak le a Dota 2 alapján készülő kártyajátékról.

Hirdetés

November 28-án debütál az Artifact, ami a Valve reményei szerint a Hearthstone legnagyobb kihívója lesz. A hónapok óta zárt bétában fejlődő játékról nem kell tovább titkolóznia a közösségnek, sokan hangot is adtak nemtetszésüknek.

Hirdetés

Míg a Hearthstone egy teljesen ingyenes játék, amiben akár egy fillér elköltése nélkül is lehetünk kompetitívek, ha belerakjuk a megfelelő mennyiségű időt és energiát, a Valve játékához mindenképp elő kell majd rántanunk a bankkártyánkat. A 20 eurós alap ár mellé nincs in-game fizetőeszköz, folyamatosan költenünk kell majd a boosterekre, vagy megvenni a kártyákat a Steam Marketen. Cserélgetni nem lehet, így pénzt kivenni sem, mint mondjuk a CS:GO skinekből. Ha ez nem lenne elég, a boosterekben lehetnek kezdő lapok, amik mindenkinek megvannak, szóval gyakorlatilag értéktelenek, és még a HS arénájához hasonló draft módot is lehetetlen önfentartóan a végtelenségig játszani.

Redditen sokan felemelték a hangjukat, és olyan ismert játékosok, mint a Hearthstone-ból ismert Savjz is elküldte a Valve-et melegebb éghajlatra. A kiadó egy blogbejegyzésben reagált a kritkákra, és megígérték, hogy a megjelenésik bővítik a játékot olyan feature-ökkel, amiket hiányoltak a rajongók, mint például barátok ellen ingyenesen játszható draft mód, vagy a fölösleges kártyák tornabelépőkké konvertálása.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)