Hirdetés

Mennyibe is fog kerülni az Artifact lapok gyűjtögetése?

|

Két nap múlva megjelenik a Valve kártyajátéka, addig pedig átnézzük, hogy mi mennyibe is fog kerülni.

Hirdetés

A gyűjtögetős kártyajátékok műfaja a Magic és Hatalom kártyáinak kora óta mindig is egy költséges hobbi volt. Az utóbbi években a Hearthstone és társai hozzászoktatták a népet az ingyenesség kényelméhez (még akkor is, ha az ingyenességért az időnkkel kell fizetnünk), de az Artifact nem fogja követni a példájukat.

Hirdetés

A játék már a belépés előtt elkér 18 eurónyi beugrót, amiért cserébe kapunk 2 40 lapos kezdőpaklit, 10 kiegészítő csomagot, és 5 esemény belépőt. Innentől csak akkor kaphatunk új kártyákat, ha veszünk további kiegészítőket (ezeknek 2 dollár, azaz nagyjából 600 forint lesz az áruk) vagy beszállunk olyan játékmódokba, melyekben fizetni kell a részvételért. Utóbbi esetben esemény belépőkkel kell fizetnünk melyeket 5 dollárért ötösével vehetünk.

A rendszert nem lehet megkerülni: valamilyen formában fizetni kell, ha össze akarjuk gyűjteni az Artifact kártyáit, akkor le kell csapni az összeget a Valve kasszájában. Azonban ha végiggondoljuk, hogy mennyire is lesz ez drága mulatság, akkor rájövünk, hogy egyébként nem súlyosabb, mint a Hearthstone esetében, sőt. Az Artifact gazdasága keményen támaszkodni fog a Steam piacterére, ahol még a leggyakoribb szemét lapok és legalább érnek majd 0,05 dollárt.

Ha kinyitunk egy Artifact kiegészítő csomagot, akkor abban 12 lapot találunk, melyek közül legalább az egyik egy ritka (ez a legmagasabb ritkasági szint) lap lesz. A többi gyakori vagy nem gyakori. Ha ráköltünk jelentős mennyiségű pénzt a csomagokra, és egy-egy kártyából tisztes mennyiségű felesleg gyűlik fel, akkor azokból 20-at beválthatunk egy esemény jegyre. Ennek a rendszernek köszönhető, hogy egyetlen lap sem (legyen az akármennyire haszontalan) lesz értéktelen. Minden kártyacsomag ennek megfelelően minimum 0,6 dollárt fog érni, még akkor is, ha valamilyen csoda folytán egyetlen versenyképes kártyát sem tartalmaz.

Egy-két héttel a játék megjelenése után be fog állni a piac, és ekkor már elkezdhetjük adni-venni a kártyákat a Steam piacterén. Ennek a rendszernek köszönhetően sokak szerint nagyjából 50 dollár körül már össze tudjuk majd rakni álmaink pakliját, és 200 dollárnyi csomagnál már nagyon közel fogunk járni a teljes gyűjtemény beszerzéséhez. A maradékot majd beszerezzük a piacon, a felesleges többletet pedig eladhatjuk majd. Így nem hogy nem lesz drágább, mint a Hearthstone lapok gyűjtögetése, de még kis szerencsével olcsóbban is jövünk ki, mintha pénzzel akarnánk beszerezni egy adott HS szett új kártyáit.

Aki persze nem akar több pénzt költeni az elején kicsengetett 18 eurónál, az végtelenségig nyomhatja majd az ingyenesen játszható fantom draftot, ahol véletlenszerűen felkínált lapokból építhetünk paklikat és játszhatunk mások ellen. Ebben az esetben nem kapunk semmilyen jutalmat, de senki nem fog megakadályozni abban, hogy végtelenségig nyomd ezt a módot. Az egyszerű constructed (azaz saját magunk által összerakott paklikkal játszott mód) is ingyenes lesz, ahogy a versenyek többségén való részvétel is. Akit csak ezek érdeklik, azoknak nem fog többe kerülni az Artifact a részvételi díjnál.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)