Hirdetés

Assassin’s Creed III Remastered teszt - Újvilág új köntösben

|

Connor kalandját felújítva élvezhetjük át, ráadásul a csomaghoz hozzácsapták a Liberationt is.

Hirdetés

Ezio Auditore da Firenze kalandjai után hatalmas váltás volt az Assassin's Creed III, amely új kontinensre vitte a templomosok és az asszaszinok örök háborúját. Persze nem csak a helyszínválasztás miatt volt különleges a harmadik rész, elvégre ebben kapaszkodhattunk fel először a fák ágaira, és ugyancsak itt mutatkozott be a hajózás. Mégis, a legtöbben egy kifejezetten gyengébb AC epizódként tekintenek vissza rá, ez pedig nagyban köszönhető a közönségkedvenc Ezio után meglehetősen vegyes fogadtatásban részesült új főhősnek, Connornak. Most mindenesetre újra adott a lehetőség, hogy visszautazzunk az amerikai függetlenségi háború korába, hiszen a Ubisoft fejlesztői a még mindig divatos felújítási láz hevében ezt az epizódot is újrakeverték a 2019-es normáknak megfelelően. Szerencsére ez nem csak grafikai tuningot jelent, a játékmenet tekintetében is végrehajtottak pár kisebb, ám nagyon fontos változtatást.

Hirdetés
 

Amerikai szépség

Egyértelműen a feljavított látvány veri ki azonnal a szemünket, ez PlayStation 4 Prón és Xbox One X-en a HDR-támogatás, a 4K-s felbontás és a 30 fps kombinációját jelenti. Mind a karakterek, mind a játékbéli környezet tekintetében szignifikáns lesz a változás, erről pedig bárki könnyen meggyőződhet, hiszen ugyebár a Microsoft konzolján gond nélkül elfut az Xbox 360-as kiadás is. Maguk a városok is nagyon mutatósak lettek, de a vadonban, különösen a havas tájakat figyelve a legszembetűnőbb a javulás. Még talán emlékeinkben sem mutatott ennyire jól az eredeti, 2012-es Assassin's Creed III. Persze az Assassin's Creed 3: Liberation HD-ben is (amely azonnal elindítható a Remastered kiadás főmenüjéből) egy korszerűsített látvány fogad bennünket, de nem szabad elfelejteni, hogy bárhogy is kalapálják, fejlesztgetik, ez mégiscsak kézi konzolos címként kezdte pályafutását.

Változott a tempó

Sajnos azonban a harmadik rész lomhább játékmenete és mai szemmel eléggé repetitív küldetésrendszere egy picit sem mutat jól a dinamikus és grandiózus legújabb epizódok tükrében. Egészen egyszerűen arról van szó, hogy bizonyos mechanikák nem öregedtek jól, de ez nem is a játék, sokkal inkább az eltelt idő rovására írható, élvezeti értékén viszont kétségtelenül csorbít. Hálát adok az égnek például, hogy a lopakodva követős küldetésektől végre örökre búcsút vehettünk.

Bizonyos változtatások azonban sokat tudnak dobni az eredeti megoldásokon. Korábban például csak fedezékek mögül csalhattuk magunkhoz hívogató füttyszóval a katonákat, most már viszont ezt a bozótosból is megtehetjük. Egyszerűbb lett dupla kivégzéseket összehozni a rejtett pengével, illetve a craftolás is átláthatóbbá vált. Nagy szabadságot ad, hogy végre korlátlanul lehet célozni a lőfegyverekkel, a minitérkép átalakítása miatt pedig tényleg mindenki megkönnyebbül majd, most már ugyanis végre elég rápillantanunk, és világosan látszik, pontosan merre is néznek az ellenséges huligánok.

Mennyi az annyi?

A teljes csomaghoz nemcsak az eredetileg PS Vitára megjelent Liberation HD ugyancsak felújított változatát csapták hozzá, hanem az összes DLC-t is, szóval a Tyranny of King George trilógia mindhárom fejezete elérhető lesz az alapjátékon túl. Bár az Assassin's Creed III Remastered 40 euróért különállóan is megvásárolható, leginkább mégis az Assassin's Creed Odyssey ugyancsak 40 eurós szezonbérletének keretében érdemes bezsákolni, hiszen így az az érzése az embernek, hogy ingyen kapta meg a Season Pass két felszeletelt DLC-je mellé Connor és Aveline kalandját.

Assassin’s Creed III Remastered
Régebben volt ez a függetlenségi háború, mint gondolnánk.
Ami tetszett
  • Javított mechanikák
  • Szépen polírozott látvány
  • Minden DLC-t tartalmaz, sőt még a Liberationt is
Ami nem tetszett
  • Nem minden részlete öregedett jól
  • Az eredeti hiányosságok pedig nyilván maradtak
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)