Hirdetés

Assassin's Creed Origins - érthetetlen cenzúra került az oktatómódba

|

A Discovery Tour tényleg történelmileg hiteles lett, egyetlen fontos ponttól eltekintve.

Hirdetés

Nemrég elérhetővé vált az Assassin's Creed Origins oktatómódja, vagyis a Discovery Tour, ami valóban pazar részletességgel mutatja be az ókori Egyiptomot, és kiválóan alkalmas akár alternatív történelemórának is. Egy furcsaság azonban egyből szembeötlött azoknak, akik elindultak a Ubisoft virtuális tanösvényén. 

Hirdetés

A Discovery Tour ugyanis kapott egy első ránézésre érthetetlen cenzúrát. A játékban található különböző szobrok ágyékát, de még a mellbimbóikat is kagylókkal takarták le a készítők, ami nem csak végtelenül gagyi, de indokokat is nehéz rá találni. Az oktatómód ugyebár ingyenesen elérhető mindenkinek, aki rendelkezik az alapjátékkal, de PC-n külön is megvásárolható. A külön elérhető számítógépes változat pedig a teljes játékkal ellentétben (ami 18+-os) csak 12 éven felülieknek ajánlott korhatár-besorolást kapott.

Valószínűleg ez lehet a cenzúra mögött meghúzódó indok, de én nehezen tudom elképzelni, hogy bármelyik kisiskolásra pont egy szobor mellbimbója lenne végzetesen kártékony. Amennyire én még emlékszem az általános iskolás törikönyveimre (nem ma forgattam őket utoljára, az már biztos), azokban kendőzetlenül szerepeltek az ókori művészeti alkotások. 

Szerintetek van ok az efféle cenzúrára vagy badarság az egész? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)