Hirdetés

Assassin's Creed 2 infók

|

November közepén kerül az üzletekbe az Assassin's Creed folytatása. Lássuk, milyen változásokra számíthatunk!

Hirdetés

Altair helyett Ezio bőrébe bújhatunk az Assassin's Creed 2 végigjátszása során. Több ezer mérföld és több száz év választja el egymástól a két orgyilkost, akikban van valami közös, és ez nem csak választott hivatásukra értendő.



Az Assassin's Creed 2 a keresztesek által feldúlt Szentföld helyett immáron a reneszánsz Itáliában játszódik, ahol bizony több városállamot is meglátogathatunk. A már unalomig ismert Velence mellett például a hasonlóan gazdag és híres Firenzébe is elruccanunk egy-két elmetélendő torok miatt. (Hiába no, aki fizetett gyilkosnak áll, ne nősüljön meg, s ne alapítson családot, mert csak ritkán látja őket!)

Nem kell segítség, köszi. Ellógok itt egész nap.


Patrice Desilets, az Ubisoft egyik kreatív igazgatója mutatta be Firenzét a GamesCom alatt, s ha már itt tartott, akkor gyorsan ismertetett néhány új, a folytatásban helyet kapott játékelemmel. Példának okáért az ilyen-olyan úton megszerzett pénzt fegyverek, páncélok, kiegészítők (pl. méreg a rejtett tőrre) vásárlására fordíthatjuk, de ugyanúgy alkalmas a zavaró koldusok szájának betömésére, korrumpálható emberek megvesztegetésére, mint az utca kövére szórva egy kis tumultus kialakítására. Na most mondja valaki, hogy a pénz nem nagy úr! A méreg ugyebár kellemetlen, de nem feltétlenül gyilkos. Például egy furfangos keverékkel megőrjíthetjük a célszemély testőrét, aki aztán őrült ámokfutásában saját kezüleg kaszabolja le gazdáját. Ha még pénzt is szórunk a közelébe, akkor az oda merészkedő aranyéhes birkákat is felkoncolja.



Az előbb említett megvesztegetés valójában bizonyos szolgáltatások megvásárlását jelenti. A zsoldosok némi pénzmagért cserébe Ezio oldalán harcolnak, a tolvajok ellenben a tetőkre merészkednek hősunk után, s kérésre betörnek ide-oda, amivel felkeltik és elterelik az őrök figyelmét.
Kurtizánok szolgálatait is igénybe vehetjük, de ők csak figyelemelterelő kísérőként funkcionálnak, hancúrozásról szó sem lehet. (Vajon mást is lenyisszantanak a szekta tagjai, nem csak ujjacskákat?)



A sólyomszem most már saját és külső szemszögből is használható, sőt még játszani is tudunk közben. Végezetül pedig megemlíteném még, hogy a város alatti katakombákban a változatosság kedvéért a jó öreg Prince of Persia újabb epizódjait idéző kalandokba bonyolódhatunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)