Hirdetés

Assassin's Creed IV: Black Flag - válasz a bálnáknak

|

Vannak a történelemben azok a pillanatok, amikor a PETA egy igaz ügyért szólal fel. Meg vannak az ilyenek.

Hirdetés

Mint azt a hét elején megtudtuk, az Assassin's Creed IV: Black Flag története egy kalózról, egész pontosan Edward Kenway-ről fog szólni, aki olykor kénytelen bálnákat vadászni.

Mit tehet az ember, ilyen ez a kalóz sors. A PETA természetesen ezt sem hagyta szó nélkül, és ahelyett, hogy valós problémákkal törődnének, sérelmezték az "egyértelműen és tagadhatatlanul csak és kizárólag a bálnavadászat népszerűsítése" miatt bekerült játékelemet. A kalózellenes szakszervezetek még nem nyilatkoztak arról, hogy őket milyen mértékben sérti a játék választott témája, de megelőzve ezt a Ubisoft a következőképpen válaszolt a PETA közleményére:

"A történelem a játszóterünk az Assassin's Creedben. Az Assassin's Creed IV: Black Flag a képzelet szüleménye, aminek alapját valós események adják a kalózok aranykorából. Nem bátorítunk senkit az illegális bálnavadászatra, ugyanúgy, ahogy nem támogatjuk a kalóz életvitelt vagy a rossz higiéniát, a fosztogatást, a hajólopást és a megengedett limiten felüli ittas bujálkodást."

Amennyiben tehát a kalózok, az ápolatlanok, a fosztogatók, a hajótolvajok vagy az ittasan bujálkodók szeretnék, ha ügyük mellett bárki kiállna, a Ubisoftra nem számíthatnak. A világ összes gonoszának legújabb kedvenc játéka, az Assassin's Creed IV: Black Flag november 1-én jelenik meg Európa-szerte PC-re, Xbox 360-ra, PlayStation 3-ra, Wii U-ra, később pedig a következő generációs konzolokra.

A szervezet egyébként korábban Super Mariót is megtámadta, sőt, a Battlefield 3 megjelenését követően is elődugták a fejüket. Persze nem csak szidalmazzák a játékipart: a The Sims 3 és a Fable 2 is dícséretet érdemelt ki. Ez utóbbival egyet tudok érteni: amikor barátnőmmel leültünk játszani a Fable 3-mal, tíz percen keresztül simogatta a karaktere hű társaként szolgáló kutyát. Nem volt szívem megmondani neki, hogy a játék nem csak erről szól.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)