Hirdetés

Assassin's Creed IV - kimaradnak a többjátékos hajócsaták

|

Pont igyekeztünk előhúzni legjobb kalózakcentusunkat, hogy a tenger többi kalózának hajójára bátran átkiálthassunk az internetet használva csatornaként, de kiderült, hogy nem lesz belőle semmi.

Hirdetés

A Ubisoft Annecy kezei között formálódik az Assassin's Creed IV: Black Flag többjátékos módja, a srácok pedig elérkezettnek látták az időt arra, hogy eláruljanak néhány fontos információt azzal kapcsolatban.

Átfogó előzetesünket késő délután, inkább estefelé várhatjátok, de néhány morzsát már most elétek hintünk, mert nem tudjuk magunkban tartani. Az Assassin's Creed 3 egyik legjobban magasztalt eleme volt a vízi csata, és mivel az Assassin's Creed 4 főszereplője történetesen egy kalóz, kézenfekvő, hogy most is sokat leszünk tengeren. Nagyon felhasználóbarát lett volna, ha már nem csak egyedül, de más játékosokkal együtt is tengerre szállhatnánk, de Tim Browne, a vezető multiplayer játéktervező eloszlatta reményeinket:

„Meg kell fontolni, hogy egy hatalmas, csak erre fókuszáló szingapúri csapatnak körülbelül két és fél évbe telt elkészíteni [a vízicsatát] egyjátékos módban. A Black Flagben ez még jobb lett, de szintén csak egyedül játszható. Megfontoltuk, komolyan megfontoltuk. Azt gondoltuk, hogy király lenne, de aztán megpróbáltuk, és rájöttünk, hogy technikai okokból ez nem megvalósítható.”

A „technikai okok” alatt konkrétan az óceánt kell érteni. Aki látott már Black Flag gameplay trailert, az tudja, hogy a víz milyen változatosan viselkedik, hogy minden pillanatban számolni kell azzal, hogy a kilőtt ágyúgolyót egy hullám elnyeli. 1v1-ben talán még élvezetessé lehetne ezt tenni, de ha egyszerre nyolcan akarnak csatázni - ami a Ubisoft szándékai szerint így alakult volna -  azt már lehetetlen kezelni. Ha vízi csata nem is lesz, kooperatív mód annál inkább. Erről a linken, illetve az esti Assassin's Creed IV: Black Flag előzetesben olvashattok.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)