Hirdetés

Assassin's Creed - mennyire élethű a Leap of Faith?

|

Hihetetlennek tartod a szénaboglyákba való ugrándozást? Egyetemisták most utánajártak, hogy mi igaz belőle és mi nem.

Hirdetés

Ha eltekintünk egy percre a sorozat ballépéseitől és hibáitól, akkor azért összességében elmondhatjuk, hogy a sok örömteli percet okozott a sorozat, néhány eleme pedig abszolút a sorozat védjegyévé vált. Ezek közé tartozik a játékok főhőseinek jellegzetes Leap of Faith ugrása, melynek keretében egy lehetőleg minél magasabb helyről kell beleesnünk egy szénaboglyába és reménykedni, hogy a fizika törvényei nem érvényesek a játékban.

A University of Leicester hallgatói is emiatt aggódtak, ezért is döntöttek úgy, hogy egy tanulmány keretében komolyabba utánajárnak annak, hogy ez mennyire kivitelezhető, illetve hogy a játékban mik a legfőbb problémák: "Míg a széna valóban segít abban, hogy elnyelje az esést, a játékban minden helyen pontosan ugyanannyi széna áll rendelkezésre, függetlenül attól, hogy milyen magasról ugrottunk le. A logika azt diktálná, hogy a magasság és a széna mennyisége között valamiféle összefüggésre lenne szükség, hiszen minél magasabbról ugrik valaki, annál nagyobb mozgási energiát kell elnyelni."

Ezzel szemben a játékokban gyakorlatilag mindenhol egy kb. 1.5 méter magas boglya található, ami az első rész legmagasabb katedrálisához valószínűleg édes kevés lenne. A srácok úgy találták, hogy ezekbe a kupacokba legfeljebb olyan 12-13 méterről lehet biztonsággal beleugrani.

Ti mit gondoltok? Belefér egy ilyen játékban, hogy egy pillanatra kidobja a józan észt az ablakon?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)