Hirdetés

Assassin's Creed Origins - a játékban már benne volt a gízai nagy piramis nemrég felfedezett titkos kamrája

|

Úgy tűnhet, hogy a Ubisoft fejlesztői megelőzték a tudósokat, de valójában egy sokkal egyszerűbb magyarázat áll a dolog mögött.

Hirdetés

A stúdió remek munkát végzett az ókori Egyiptom újraalkotásával az Assassin's Creed Origins-ben, amiben természetesen a piramisok is helyet kaptak, ráadásul az egyikbe még egy olyan terem is bekerült, aminek a létezésére még csak nemrég találtak bizonyítékot a régészek.

Hirdetés

Előző héten érkezett a hír, hogy archeológusok végre rátaláltak a gízai nagy piramis egy rejtett kamrájára, aminek a létezésére már régóta gyanakodtak. Az alábbi képen a piramis keresztmetszete látható, a fehérrel jelölt rész mutatja a most felfedezett helységet.

Azonban az október 27-én megjelent Assassin's Creed Origins már tartalmazta ezt az új felfedezést, így a játékban bárki bejárhatja a titkos helyet, amit a Ubisoft legalább olyan gondossággal alakított ki, mint a térkép többi részét. Akár azt is hihetnénk, hogy a Ubisoft előbb tudott a terem létezéséről, mint a tudósok, de a valódi ok jóval egyszerűbb ennél.

A srácok a fejlesztés során nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy autentikus élményt nyújtson a virtuális Egyiptom, ezért számos szakértővel, köztük egy francia építésszel, Jean-Pierre Houdinnal is konzultáltak a fejlesztés során, és egészen véletlenül pont Houdin volt az, aki előállt a teóriával, miszerint létezik a titkos szoba. Mint nemrég kiderült, igaza is lett.

Ti megtaláltátok már a piramis rejtett kamráját?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)