Hirdetés

Assassin's Creed '56 - ti el tudnátok képzelni?

|

Forradalmi ötlet lenne a szó minden értelmében. Magyar petíció, magyar AC videóval. Hangulatos.

Hirdetés

Ilyenkor a nemzeti ünnepen mindenkinek egyértelmű, hogy az '56-os eseményekre és a szabadságukért küzdő magyarokra emlékezünk, viszont arról már gyakran megoszlanak a vélemények, hogy mi is lenne az emlékezés leginkább méltó, megfelelő formája. Nos, a magyar gamerek egyre népesebb csoportja a játékosok globális közösségét is bevonná, méghozzá az Assassin's Creed-sorozat segítségével.

A kezdeményezés egy change.org petíció formáját öltötte, ami a cikk írásakor már kétezer aláírás felett jár, ha ti is szeretnétek, itt tudtok hozzá csatlakozni. Ebben arra kérik a Ubisoftot, formálisan a vezérigazgatót, Yves Guillemot-t, hogy válasszák az 1956-os szabadságharc korszakát és az akkori Magyarországot valamelyik következő AC-játék helyszínéül, így megismertetve történelmünk ezen szeletét a világ és Magyarország játékosaival, különös tekintettel a fiatalokra.

Ehhez készült egy élőszereplős trailer, amiben egy asszaszin egy forradalmárt ment meg fogvatartóitól.

Sajnos a magyar történelmi események, vagy a hazai művészet klasszikusai nem igazán voltak modern feldolgozások alapjai (gondoljunk csak a nemrég elkaszált Toldi-filmre), pedig csak ezek garantálnák, hogy 2014-ben is érdemben tudjunk kapcsolódni kulturális örökségünkhöz.

Az ötlet tehát érdekes, én is nagyon szeretnék egy '56-os Assassin's Creedet. A Ubisoftnak viszont egy (nem  csupán pénzügyileg) nagyon fontos szériáról van szó, úgyhogy kétszer is meg fogják gondolni, merre vigyék tovább a franchise-t, nem biztos, hogy az üzleti terveket pár ezer aláírás befolyásolná. Ezzel együtt reméljük a legjobbakat, egyébként nem csak ez a korszak lehetne egy kiváló AC játék alapanyaga a magyar történelemből, ha van ötletetek, osszátok meg velünk kommentben.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)