Hirdetés

Assassin's Creed: Syndicate, Halo 5: Guardians - 2015. októberi játékmegjelenések

|

Folytatódik az őszi menetelés: a hó elején az Uncharted: The Nathan Drake Collection és a Transformers: Devastation, félúton a The Witcher 3: Kőszívek és a Guitar Hero Live, míg a második felében az Assassin's Creed: Syndicate és a Halo 5: Guardians vet szemet megtakarított pénzünkre.

Hirdetés

Már szeptember is hozott egy pár olyan játékot, amivel az év végéig elleszünk (vagy a Destiny: The Taken King esetében az idők végezetéig, ahogy most a szerkesztőségben állnak a dolgok, de ez külön cikket érdemelne), de októberben méginkább fel kell kötni a gatyát, szorosra húzni a nadrágszíjat, eladni mindent, ami eladható. Közel 40 játékot várunk PC-re és asztali konzolokra, köztük az Assassin's Creed sorozat új részével, a minden PlayStation 4 tulajnak - viccen kívül - kötelező Uncharted: The Nathan Drake Collectionnel, a hosszú idők óta az első igazán jó Transformers játéknak ígérkező Transformers: Devastationnel, a The Witcher 3 első kiegészítőjével, a partijátékok műfaját újra felrázó Guitar Hero Live-val és még mindig lázban tartó Just Dance 2016-tal, illetve az idei év legjobban várt Xbox One-exkluzívjával, a Halo 5: Guardiansszel. Bújjuk is át együtt a listát, készítsétek a jeget a görgetőujjatokra.

NBA Live 16 - október 1. - PlayStation 4, Xbox One [Vásárlás]

Míg a focijátékok kategóriájában újra kiélezetté vált a verseny, a kosaras játékoknál idén is a szokott tendencia tapasztalható: az NBA 2K16 tarolt, az NBA Live 16 pedig megint nem váltotta meg a világot, de azért láthatóan fejlődik. Az EA játéka az Egyesült Államokban a 2K-ével egy napon érkezett meg, csak nekünk kellett a tegnapi napig várni rá, így a külföldi kritikusok már értékelték, innen tudjuk, mi a helyzet. Ha mégis ezt választjátok, leginkább a játékmenet és a látvány tekintetében láthattok fejlődést.

The Beginner's Guide - október 1. - PC, Mac

A Stanley Parable alkotója hirtelen, minden előzetes jel nélkül, a hét elején jelentette be új játékát, ami a tegnapi naptól kapható PC-re és Mac-re. A játék semmilyen értelemben véve sem hagyományos: egy fejlesztő munkáit vizsgálva kell rájönnünk arra, milyen személy ő. Feltétlenül nézzétek meg a trailert, és ha úgy adódik, próbáljátok ki, másfél óra alatt végigjátszható.

Tony Hawk's Pro Skater 5 - október 2. - PlayStation 4, Xbox One [Vásárlás]

Vannak azok a játékok, amikben az ember az utolsó pillanatig bízik. "Oké, hogy nem lesz szép, de legalább a hangulata a régi játékokat idézi. Oké, hogy a karakter lába belelóg a falba, de ez tök mindegy," - gondoltam én mindvégig, várva a Tony Hawk's Pro Skater 5 megjelenését és a sajtópéldányt, amit a külföldi kollégák is csak a megjelenés napján kaptak meg. Az első videók elkeserítőek, a játék nem csak hiányosnak, egyenesen játszhatatlannak tűnik, de amíg én magam nem próbáltam, nem törődöm bele ebbe. 

Rock Band 4 - október 6. - PlayStation 4, Xbox One

A Rock Band 4 hoz pár újítást, de ellentétben a Guitar Heróval, alapjaiban nem sokat változik. Az új részben nem használhatunk szintetizátort, ellenben lesznek Freestyle gitárszólók, dobimprók, és a vokállal is játszhatunk egy kicsit. Meg persze kapunk egy pár új számot. Sajnos hazánkban hivatalosan nem lehet majd kapni sem magát a játékot, sem az új perifériákat, ami az Xbox esetében problémásabb, mert Xbox One-on egy adapter kell a régi hangszerek működésre bírásához - PlayStation 4-nél nem kell semmi extra.

Elite: Dangerous - október 6. - Xbox One

A PC-re tavaly decemberben megjelent Elite: Dangerous űrszimulátor most Xbox One-ra is teljes változatban lesz kapható. Aki kipróbálta az Xbox Game Preview keretein belül, jutalmakat kap, de a hajóit és moduljait elveszti. Ha egy igazán jó űrhajós játékot akartok konzolra, ez a legjobb választás.

Skyhill - október 6. - PC, Mac, Linux 

A Skyhillt fejlesztői a "point'n'survive" kategóriába sorolták, ami azt jelenti, hogy egy túlélős point'n' click akció-kalandjátékkal van dolgunk. A sztori a harmadik világháború után játszódik, a földet ellepték a mutánsok, a tartalékok pedig fogynak. Nekünk egy hotel lakosztályából lefelé haladva kell végül kijutnunk, különben vagy széttép valami, vagy éhenhalunk.

Dengeki Bunko: Fighting Climax - október 6. - PlayStation 3

Ebben a hónapban nem csak JRPG-t kapunk Japánból, hanem egy verekedős játékot is, ami sok népszerű anime vagy játék karaktereit vonultatja fel. Európában most még csak PS3-ra jelenik meg, de jövőre talán PS4-re is megkapjuk, hiszen Japánban decemberben jelenik meg a felújított változat a konzolra.

Dragon Age: Inquisition Game of the Year Edition - PC, PlayStation 4, Xbox One

Egy kicsit sajnálom, hogy még mindig nem volt időm hozzáfogni a Dragon Age: Inquisitionhöz, de előbb-utóbb, ha mást nem, a jelenlegi generáció végén csak eljutok addig. Akinek viszont több ideje van, válassza bátran a Game of the Year kiadást, mely az alapjáték mellett minden megjelent DLC-t tartalmaz. Apró hátránya, hogy a DLC-k nincsenek a lemezen, csak kódok beváltásával tudjuk őket letölteni, de a teljes csomagot ennél olcsóbban nem nagyon tudjuk beszerezni, hacsak nincs valami zaftos leárazás.

Prison Architect - október 6. - PC, Mac, Linux

A Prison Architect nem árul zsákbamacskát, pont az, aminek a cím alapján gondolnátok: börtönt kell építeni, menedzselni. Jelenleg még Early Accesses, de pár nap múlva már a teljes változat is megvásárolható lesz.

Uncharted: The Nathan Drake Collection - október 7. - PlayStation 4 [Előrendelés]

A Destiny: The Taken King mellett ez a másik őszi megjelenés, amire a szerkesztőség legtöbb tagja izgatottan várt. Az Uncharted sorozat első három része mély nyomot hagyott bennünk, mindegyik látványos volt a maga idejében is, ezért külön kíváncsiak voltunk arra, hogyan tudnak javítani rajta. A Bluepoint csapata kiváló munkát végzett, mindhárom játék úgy fut 1080p-ben 60 fps-sel, mint az álom, és az sem baj, hogy multi nincs: a csomag még így is minden PS4-tulajnak kihagyhatatlan.

The Incredible Adventures of Van Helsing: Final Cut - október 7. - PC, Mac

Ha már kihagyhatatlan csomagokról beszélünk (immáron harmadik alkalommal, és tényleg nem túlzok egyik esetében sem), a magyar fejlesztésű The Incredible Adventures of Van Helsing összefoglaló csomagját is felvehetjük a listára. A srácok még jobbá tették, ami eleve is jó volt, és egyben adják ki a széria eddig megjelent három részét. Akinek mindhárom megvan, frissítésként megkapja ingyen, akinek csak néhány, az kedvezménnyel bővíthet.

Sublevel Zero - október 8. - PC, Mac, Linux

Procedurálisan generált pályákon, hajókkal tüzelhetünk egymásra egy retro környezetben. Ennél többet nem is kell tudnotok a Sublevel Zeróról.

Transformers: Devastation - október 9. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Nem vagyok a Transformers franchise nagy rajongója, de az elmúlt évtizedben megjelent játékokat azért majdnem egytől-egyig kipróbáltam. Túl sok energiát egyikbe se öltem: szerencsére hamar kiderült, hogy nem csak hogy nem nekem valók, alapvetően is már-már élvezhetetlenek. Az Activision viszont kitalált valamit, amivel megbocsátást nyerhet: a PlatinumGamest bízta meg azzal, hogy készítsen egy rajzfilmszerű grafikával megáldott verekedős játékot. Amit eddig láttunk a Devastationből, az határozottan meggyőző, kíváncsiak vagyunk a végeredményre.

Sid Meier's Civilization: Beyond Earth - Rising Tide - október 9. - PC, Mac, Linux [Előrendelés]

A Beyond Earth ugyan nem lett annyira sikeres, mint anno a Civ 5, de azért nem volt vele semmi komolyabb baj. A jövő héten befut az első kiegészítő, a Rising Tide, ami egy újraírt diplomáciai rendszert, víz-alapú játékmenetet, és több új frakciót is hoz. Többször láttuk már videón, itt az egyik ezek közül:

Grand Ages: Medieval - október 13. - PlayStation 4

Kevés konzolra megjelent stratégiai játékot tudunk mondani, ami bármennyire is sikeres lett, de próbálkozók azért akadnak. A Grand Ages: Medieval egy RTS, amiben a középkorban kell kis kolóniánkkal bevenni egész Európát. 8 játékos játszhatja multiban.

The Witcher 3: Hearts of Stone - október 13. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

A Hearts of Stone nem egy DLC, hanem egy kiegészítő. Talán az idősebbek még emlékeznek erre a fogalomra a '90-es, '00-es évekből. A CD Projekt RED soha semmit nem apróz el, és nem lesz ez másképp a The Witcher 3 első kiegészítő csomagjával kapcsolatban sem. A magyarul Kőszivek néven emlegetett csomag több mint tíz órányi kalandozást ígér, melynek során a No Man's Landet és Oxenfurtot járjuk be. Bár digitálisan is kapható lesz, a fenti linken előredelhető dobozos kiadás az igazi gyönyör, ugyanis többek között valódi Gwent paklik is járnak hozzá.

Minecraft: Story Mode - október 13. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii U

Az elején nehezen hittük el, hogy a Telltale tényleg a Minecraft alapján csinál kalandjátékot, de ahogy egyre többet tudtunk meg a projektről, úgy lett egyre érdekesebb. Persze akit nem vonz a világ, azt valószínűleg nem ez fogja meggyőzni, de a Minecraft: Story Mode a rajongóknak igazi ajándék. A főszereplő Jesse, aki döntésünktől függően fiú vagy lány, és barátaival együtt segítenie kell megakadályozni a világ pusztulását. Az első rész trailere tökéletesen segít eldönteni, kell-e ez nektek vagy sem.

The Talos Principle - október 14. - PlayStation 4

A Croteam legutóbbi játékában nincsenek bombafejű őrültek, sem legyőzhetetlen skorpiók, csak érdekes feladványok és filozófiai kérdések. A The Talos Principle PC-n nagy siker lett, és most kiegészítőjével, a Road to Gehennával együtt jelenik meg PS4-re. Ha szeretitek a stílust, ne hagyjátok ki. 

Dragon Quest Heroes - október 16. - PlayStation 4 [Előrendelés]

Februárban mutatkozott be Japánban, októberben pedig már a nyugati játékosok is játszhatják  a Dragon Quest Heroes című hack-n-slash játékot, ami gyakorlatilag a Dynasty Warriors és a Dragon Quest egyvelege. A fejlesztést az előbbit jegyző Omega Force végzi, már csak emiatt is észrevehető a hasonlóság.

Back to the Future 30th Anniversary Edition - október 16. - PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

Idén harmincéves a Vissza a jövőbe sorozat, minek örömére mind a filmeket, mind a Telltale kalandjátékát újra kiadják. Bizony, a Telltale, még mielőtt igazán befutott volna a The Walking Deaddel, készített egy játékot a Back to the Future-ből, melynek sztorija teljesen önálló, a harmadik rész után játszódik. Rajongóknak kötelező.

Wasteland 2: Director's Cut - október 16. - PC, Mac, Linux, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Az inXile posztapokaliptikus, izometrkus szerepjátéka, a Wasteland 2 önmagában is jó volt, de a Director's Cut megjelenése után még jobb lesz. Nem csak azért fontos, mert ezzel debütál a játék a jelenlegi generációs konzolokon, hanem azért is, mert Unity 5-re költöztették, így - egyéb előnyök mellett - lényegesen szebb látványt kapunk. A játékmenetet szintén javították, érdemes lehet azoknak is újra ránézni, akik egyszer már játszottak vele - már csak azért is, mert aki rendelkezik az alapjátékkal, ingyen megkapja az új kiadást.

Rebel Galaxy - október 20. - PC

A Rebel Galaxy műfaját nem lehet egyszerűen behatárolni, mert egy kicsit mindenből merít. Van benne akció, felfedezés, idegen lényekkel barátkozhatunk, aszteroidákon bányázhatunk, és figyelhetünk arra, hogy ne pusztítsanak el minket. Egy kicsit szerepjáték, egy kicsit stratégia, egy kicsit kaland.

Guitar Hero Live - október 20. - PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii U [Előrendelés]

A Rock Band 4-gyel ellentétben a Guitar Hero Live egy merész vállalkozás. Az Activision jól átgondolta, mitől lehetne ismét népszerű a franchise, és néhány elem megtartásával egy új élményt kínál. A Live-ban egy új, hatgombos (két sorban három-három) gitáron játszhatunk, melynek köszönhetően a kezdők könnyen beleszokhatnak a játékba, míg a profik új kihívást kapnak. Én próbáltam és nagyon várom, de elfogult vagyok a zenés játékokkal kapcsolatban. Ha szeretnétek megjelenés előtt kipróbálni, keressétek a játékot az 576 Roadshow állomásain. 

Tales of Zestiria - október 20. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4

Havi harmadik japán játékunk a Tales sorozat egyik tagja, a nyílt világú Tales of Zestiria, ami leginkább csak sztorijában nyújt újat, a játékmenete ismerős lesz a sorozat kedvelőinek. Éppen ezért aki ismeri a szériát, az valószínűleg már nagyon várja, a töbiek nézzenek rá, hátha ez lesz az első lépés a JRPG fanná válás útján.

Life is Strange - Episode 5: Polarized - október 20. -  PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One

A Dontnod ugyan sokáig húzta, de ebben a hónapban véget ér a Life is Strange, és ha lesz is második évad, többé már nem Max áll majd a középpontban. A sztorival kapcsolatban - elkerülve az esetleges spoilerezést - legyen elég annyi, hogy lezárul. Aki azért nem kezdett bele, mert az egészet egyben akarta megkapni, most készülhet. Mivel trailer még nincs, álljon itt egy összeállítás, amit a fejlesztők a 100 ezer Twitter követő elérésének alkalmából készítettek.

Sword Coast Legends - október 20. - PC, Mac

Egy ideje húzódik már a Sword Coast Legends megjelenése, de úgy tűnik, beértünk a célegyenesbe. A Dragon Age: Origins egykori fejlesztőinek új projektje a Dungeons & Dragons világán és játékmenetén alapszik, ezt ültették át egy virtuális szerepjátékba. Aki még nem kapot túladagolást az izometrikus szerepjátékoktól, próbálja ki.

Just Dance 2016 - október 23. - PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii, Wii U [Előrendelés]

A Just Dance sorozat népszerűsége nem apad, a Ubisoft pedig még egy darabig a régi konzolokra is kiadja a sorozat épp aktuális epizódját. A 2016-os kiadás az új dalok mellett új játékmódokat hoz, illetve felvehetjük, ahogy táncolunk, és elküldhetjük más játékosoknak, akik utána a mi koreográfiánkat követhetik.

Guild Wars 2: Heart of Thorns - október 23. - PC

A most már free-to-play Guild Wars 2 első kiegészítője, a Heart of Thorns egy új régiót, vele együtt pedig egy új sztorit, új fajokat, új rendszereket is hoz. Hosszú lenne minden újítást leírni, aki kíváncsi arra, pontosan mi lesz más, itt megtalál mindent.

Assassin's Creed: Syndicate - október 23. - PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Új év, új Assassin's Creed, mely - a Ubisoft ígérete szerint - nem ismétli meg a Unity-féle botrányt. A viktoriánus Londonban játszódó Syndicate-et egy másik csapat, a Ubisoft Québec csinálja, és több okból is mérföldkő lehet a sorozat történelmében. A női félig-meddig főszereplő mellett az ipari forradalomnak köszönhetően is változik a játékélmény, de alapjaiban azért még mindig megmarad olyannak, amilyennek a szériát megszerettük. És tényleg nem lesz bugos. Tényleg.

Warhammer: End Times - Vermintide - október 23. - PC

Úszunk a Warhammer játékokban, de szerencsére mindegyik más és más (egy Warhammer Racing azért még hiányzik). A Vermintide például egy kooperatív csoda, egy Left 4 Dead Warhammer-köntösben, amiben zombik helyett különböző patkányok rontanak ránk, nekünk pedig a pályákon végighaladva kell küldetéseket teljesíteni, melyekkel egyre komolyabb felszereléseket szerezhetünk. Ha vannak olyan barátaitok, akik szeretik a co-op shootereket, mindenképp vegyétek rá őket is a játékra.

Darksiders II: Deathinitive Edition - október 27. - PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

A Darksiders II egy jó játék, ami soha nem kapta meg a kellő figyelmet. Lehet, hogy nem a remaster teszi be a történelemkönyvekbe, de megismertetheti egy új közönséggel, és hátha a siker hatására a franchise új tulaja, a Nordic Games úgy dönt, folytatja. A PS4-es és Xbox One-os változatot a Gunfire Games készíti, és 1080p-ben fog futni, tartalmazza az összes DLC-t, valamint egyéb, a játékmenetet érintő finomításokat. Az alábbi videó a játék alap kiadásához készült.

Halo 5: Guardians - október 27. - Xbox One [Előrendelés]

Bőven volt ideje minden Xbox One tulajnak felzárkózni a Halo: The Master Chief Collectionnel, így remélhetőleg mindenki várja már a folytatást, ami egy kicsit eltér majd az eddigi részektől. Két karakter áll a középpontban, és mi mindkettejüket irányíthatjuk: az egyik Master Chief, akit árulónak bélyegeztek, a másik Spartan Locke, aki Chiefet próbálja levadászni. Mindketten kapnak maguk mellé egy csapatot, így az egész kampányt végigjátszhatjuk kooperatívan. 

Star Wars: The Old Republic - Knights of the Fallen Empire - október 27. - PC

A Star Wars: The Old Republic - az EA állítása szerint - ingyenesen játszható játékként már sikeres, és valószínűleg a Knights of the Fallen Empire kiegészítőt sem unalmukban készítették. A KotFE minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet a történetre, új világokat, társakat hoz, a sztorit pedig döntéseink befolyásolják. A szintkorlát 60-ról 65-re emelkedik, és ahogy az mostanában divatos, a játékosok indíthatnak egy 60-as szintű karaktert, hogy ne kelljen mindent elölről kezdeni.

WWE 2K16 - október 27. - PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One [Előrendelés]

Ahhoz képest, hogy a 2K milyen aktívan promózza a WWE játékokat, az utóbbi évek kiadásai nem teljesítettek valami jól. A WWE 2K16 viszont már az eddigi anyagok alapján is jobbnak tűnik, sokat javultak a karaktermodellek, és játszható lesz a Terminator két változata is, igaz, ez csak előrendelői extraként jár. Később úgyis kiadják DLC-ként.

MX vs. ATV Supercross Encore - október 27. - PC, PlayStation 4, Xbox One

A tavalyi év egyik legunalmasabb motoros játéka volt az MX vs. ATV Supercross, de biztos ami biztos, a Nordic Games megint nekifut. Az Encore a feljavított kiadás, mely szebb grafikát, jobb hangokat, simább online játékot, és fejlettebb fizikát ígér. Reménykedjünk. 

Fatal Frame: Maiden of Black Water - október 30. - Wii U

Október rettegéssel zárul, a Fatal Frame sorozat új része érkezik meg, amiben a feladat a szokásos: ellenséges szellemeket kell elpusztítani úgy, hogy lefotózzuk őket, a Wii U gamepadjét kameraként használva. Japánban egész jó értékeléseket kapott,

2015. novemberi játékmegjelenések

Anno 2205 - november 3. - PC [Előrendelés]

Need for Speed - november 5. - PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Call of Duty: Black Ops III - november 6. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One [Előrendelés]

The Peanuts Movie: Snoopy's Grand Adventure - november 6. - PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii U

Rise of the Tomb Raider - november 10. - Xbox 360, Xbox One [Előrendelés]

Fallout 4 - november 10. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

StarCraft II: Legacy of the Void - november 10. - PC, Mac [Előrendelés]

Alekhine's Gun - november 10. - PC, PlayStation 4, Xbox One

Rodea: The Sky Soldier - november 13. - Wii, Wii U

Kung Fu Panda: Showdown of Legendary Legends - november 17. - PC, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii U

The Crew: Wild Run - november 17. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Deadpool - november 17. - PlayStation 4, Xbox One

Assassin's Creed: Syndicate - november 19. - PC [Előrendelés]

Star Wars: Battlefront - november 20. - PC, PlayStation 4, Xbox One [Előrendelés]

Mario Tennis: Ultra Smash - november 20. - Wii U [Előrendelés]

The Sims 4: Get Together - november - PC, Mac

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)