Hirdetés

Assassin's Creed Valhalla, Control és Mass Effect: Andromeda - ezzel játszunk a hétvégén

|

Játékkal vészeljük át tél tábornok utolsó kétségbeesésében indított rohamait, mielőtt kapitulációra kényszerítené a tavasz.

Hirdetés

Kétségtelenül megvan az az előnye az ilyenkor megszokottnál jóval szellősebb játékmegjelenési naptárnak, hogy újra összemelegedhetünk valamelyik régi kedvencünkkel, vagy második (harmadik-negyedik-és így tovább) esélyt adhatunk egy-egy mondvacsinált okkal félbehagyott játékunknak. Mi is így tettünk.

Míg a merészebbek kirándulgatnak, a többiek annak a gamerkörökben csak backlognak nevezett listának a megkurtításával vannak elfoglalva, de nem ám oly módon, hogy ollóval félbevágják, hanem a kiszemelt tételt becsületesen végigjátsszák, és csak utána húzzák át a címét filccel. Pirossal, vastaggal, eltelve a diadal mámorával. Sőt még a D&D-nek is jut szeretet ebben a napokban, mindegy, hogy saját kalandról, vagy izgalmas regényről van szó.

Hirdetés

mazur - Gyűjtöm az erőt, hogy visszatérjek a Controlba, amit az Ultimate Edition tiszteletére újrakezdtem (csábított, hogy eddig kimaradtak a DLC-k, meg hát a 30 fölötti FPS-ek, meg a ray tracingek), de megint ugyanannál bossnál, vagy mondjuk úgy, "ssob"-nál ment el a kedvem, mint annak idején. Sebaj, ahogy Móricz Zsigmond is írta: "Git gud mindhalálig.

HP - Most már tényleg a Valhalla végjátéka pörög, legalábbis ezzel ringatom magam számos mélypont után. Akármennyire is tetszik sok eleme, számomra a legutóbbi Assassin's Creed túlságosan fragmentált, nem érzem a vezérfonalat, amit követni akarok, ami húz magával. Száz óra környékén már éreznem kellene azért a flow élményt, nem?

Paca - Kirándulás lesz, esős idő esetén pedig megismertetem a barátnőmet a Life is Strange-dzsel. A napokban ledaráltuk a Tell Me Why-t, ami meglepően jó volt, de az első LiS még mindig jobb, úgyhogy úgy érzem, neki is meg kell ismernie.

Gucs - Szerintem több játék is előkerül majd a hétvégén, így csak egyet emelnék ki, méghozzá a Valheimet. Végre sikerült egy olyan kastélyszerűséget felépítenem, ami pompájában illik a vikingemhez, ráadásul még egy elkerített farm is van a közelében, szóval elég jó kis bázist tudtam kialakítani. Viszont a nagy építkezések után már lassan ideje volna legyűrni a harmadik bosst is, szóval lehet, hogy sort is kerítek erre a hétvégén. Persze simán megeshet, hogy támad egy jó ötletem, és a vagdalkozás helyett ismét építésznek állok.

Iván - Véletlenül belevágtam a Borderlands: Game of the Year Editionbe. Még az is lehet, hogy véletlenül folytatni fogom, mert annyira jólesik kétpercenként fegyvercserén meg statokon kattogni.

- Egy régi adósságot igyekszem törleszteni (leginkább magam felé) és egy új Darkest Dungeon kampányba kezdtem. Ezzel az a célom, hogy végre tényleg eljussak a címadó területre és megismerjem a játék fő sztorijának végét, ami felé szép lassan araszolok. Egyelőre két bosst tettem hűvösre.

Szabi - Engedtem a hónapok óta kísértő csábításnak, és megvettem az Explorers Guide to the Wildemount D&D modult, úgyhogy valószínűleg minden szabad percemben azon kattogok majd, hogy milyen bonyodalmakba keverjem bele a kalandozóimat. Nagyon izgalmas világot raktak össze az alkotók, szóval öröm lesz még jobban megismerkedni vele az ingyenes próbakaland után.

Kivi - Három szó elég volt, hogy újból kicsit visszarántson a Modern Warfare multiplayer: Shoot the Ship. A kaotikus játéklista a multi talán két legszórakoztatóbb térképével garantált őrület, és tökéletes arra, hogy kikapcsoljak a hétvégén. Kár, hogy új fegyverekkel már nem frissül a játék, és sokkal nagyobb a fókusz a Warzone-on.

MattMadzz - Ezen a hétvégén sajnos nem sok időm lesz játszani, mégis non-stop a gép előtt ülök majd. Hatalmas a kísértés, de amint végeztem a feladataimmal, máris indítom a Mafia: Definitive Editiont és végre befejezem, hiszen már 2 hónapja nem nyúltam hozzá. Kicsit csalódás volt, hogy a versenyzős küldetés elsőre sikerült.

Szada - Úgy döntöttem, hogy a felújított Mass Effect trilógia megérkezése előtt adok még egy esélyt az Andromédának, szóval a következő időszakban ezt fogom nyüstölni a szabadidőmben.

Csirke - Megérkezett a Marvel's Avengers Sólyomszemre és az időutazásra koncentráló új DLC-je, ami egyúttal a next-gen frissítést is elhozta. Utóbbi igazából egyetlen fontos ponton jelent komoly javulást: pillanatokra rövidült az egyébként bosszantóan hosszú betöltési idő, már csak ezért is érdemes picit visszanézni a játékba. Én is így teszek. 

Chava - Túlzás lenne azt állítanom, hogy lehengerelt a nyáron érkező Dungeons & Dragons: Dark Alliance kevéske gameplayt is mutató trailere, mégis annyira felcsigázott a lehetőség, hogy nemsokára a kedvenc hőseimmel kalandozhatok, hogy lekaptam a polcról a Drizzt-regények első kötetét. Már néhány sor után elöntött a jóleső érzés: otthon vagyok. Persze mindez csak addig tartott, amíg eszembe nem jutott, hogy hány kéziratot kell még megszerkesztenem az áprilisi PC World lapzártája előtt.

Ti mivel játszotok ezen a hétvégén?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)