Hirdetés

Asteroids reboot - sandbox túlélőjáték lesz a nagy klasszikusból

|

A legújabb bejelentés szerint az Asteroids rebootja készül, de az eredetivel ellentétben nem egy 2D-s lövöldéről van szó. A mai trendek szerint egy sandbox túlélőjáték lesz az Asteroids: Outpost.

Hirdetés

Úgy tűnik, az Atari komolyan gondolja a már-már elfeledett játéksorozatok feltámasztását, a Haunted House és az Alone in the Dark után egy Asteroids-reboot készítését is bejelentette a kiadó. Hasonlóan az Alone in the Dark: Illuminationhöz, az eredeti formula helyett az új Asteroids-játék is a modern elvárásoknak megfelelő játékmenettel bír majd. Hogy ez most mennyire jó ötlet, azt majd a közönség eldönti, mi egyelőre vegyes érzelmekkel figyeljük az újjászületést.

Az Asteroids: Outpost névre hallgató projekt tehát egy sandbox túlélőjáték lesz, amiben hasonlóan például a Rusthoz, vagy a műfaj más játékaihoz, nyersanyagokat bányászhatunk az aszteroidák kőzeteiből. A felhalmozott nyersanyagokból bázist építünk majd (meg persze fegyvereket, szerszámokat és járműveket is), amit természetesen meg is kell védenünk.

Az Atari közleményéből az biztosan kiderül, hogy egy többjátékos módban más játékosokkal is szembeszállhatunk - vagy együttműködhetünk - az aszteroida birtoklásáért, de más ellenfél-típusokról egyelőre nem esett szó.

 

Teljesen azért nem kanyarodnak el az 1979-es eredetitől, ugyanis rendszeres időközönként előfordulnak majd meteorzáporok, amiket kilőve nem csupán épületeinket védjük meg, de további nyersanyagokhoz is juthatunk majd.

 

Az Asteroids: Outpostot egy újonnan alapított stúdió, a Salty Games fejleszti majd, és a tervek szerint márciusban a már játszható is lesz Steam Early Access programján keresztül. Mit gondoltok, megállja majd a helyét az Asteroids ebben az elég zsúfolt műfajban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)