Hirdetés

Átverések, PlayStation 4 és Spike VGX - mi történt a héten?

|

Április elseje még (vagy már) nagyon messze van, de az elmúlt héten annyi átveréssel találkoztunk, hogy az már nem vicces. Illetve de, van amelyik mégis.

Hirdetés

Fejjel előre zuhantunk bele a decemberbe, a múlt vasárnapi PlayIT után sem volt pihenés (így éreztük magunkat, és ilyen volt mindez videón), egyrészt azért, mert épp lapleadásunk volt (de ha már a Mikulás is a héten jött, nevezzük csak lappleadásnak), másrészt azért, mert most pénteken újra GameNight, az évben az utolsó, lesz Rock Band (THROUGH FIRE AND FLAMESSZEL!!!), forralt bor, autós játékok, verekedős játékok, lövöldözős játékok, FIFA 14, meg olyan hotdog, amilyet még a nagymama se tud csinálni. Múltkor sem azért ettük, mert éhesek voltunk, hanem mert átértékelt bennünk mindent, amit a hotdogokról gondoltunk. Ha jöttök, mindenképp hagyjatok helyet a gyomrotokban, de ha hányásig eszitek magatokat, a hozzatok valakit, aki fogja a hajatokat.

Na de majd egy hét múlva elmeséljük, hogy mennyire jó volt megint veletek bulizni, hogy mennyire elfáradtunk, és hogy milyen nehéz ez az újságíró szakma. Az utóbbiből azért tudunk ízelítőt adni: a hét legnagyobb eseménye az itthoni idő szerint ma hajnalban lezajlott Spike VGX volt, amit Daev végig élőben követett és közvetített, a drága. Én inkább leléptem éjfél körül, hogy korán kelhessek és neki ma már ne kelljen dolgoznia (plot twist: dolgozott, majd meglátjátok, min). A VGX nem volt az év legjobban szervezett eseménye, jónéhány ponton bele lehetne kötni, de inkább koncentráljunk arra, milyen tartalmat szórtak ránk így napokkal az év vége előtt.

Először is megerősítették, hogy jön a Tomb Raider Definitive Edition Xbox One-ra és PlayStation 4-re, és gyönyörűbb lesz, mint egy gőzölgő pizza egy brazil modell hasán a nyári nap fényében. A tengerparton. Továbbá a South Park: The Stick of Truth ugyan nem jön idén, de új trailer azért jött hozzá, amiben Cartman fingot castol. Még mindig szeretjük és nagyon várjuk, és a sorozatra jellemző poénok mellett úgy tűnik, hogy a játékmenet sem fog majd csalódást okozni.

A Telltale Games két bejelentést is hozzott, az egyiket már sejtettük, a másik pedig totál sokkolt minket. Miközben azon gondolkodnom, hogy Natalie Dormernek vagy Rose Leslie-nek csinálnék-e szívesebben reggelit (ezt a kérdést csak az tudná eldönteni, ha Jennifer Lawrence is szerepet kapna a sorozatban, akkor nem kellene döntenem. Mintha számítana...), a The Walking Dead játékkal mindenkit örök adósává tevő fejlesztőcsapat készíti saját Trónok Harca játékát, ami annyiban lesz rendhagyó, hogy nem csak kemény döntéseket kell meghozni, de csatákban is részt kell venni. Ha bárki azt mondja, hogy ez csak félresikerülhet, annak...

A másik Telltale projekt egy Borderlands játék (érted, BORDERLANDS), ami aztán végképp a hibridek hibridje, a keresztezések keresztezése, az egyik helyes mód, ahogy egy franchise-t bővíteni lehet. Végére hagyom azt, ami nálam abszolút nyert, a többi jöjjön gyors felsorolásban: jött egy új Quantum Break gameplay, egy új Destiny trailer, csodálatos lesz a Tom Clancy's The Division, láttunk részleteket a Dying Lightból, a Thiefből, a The Witcher 3: Wild Huntból, a Titanfallból, a Remedy bejelentette az Agents of Stormot, a Broken Age-nél pedig Wil Wheaton és Elijah Wood is közreműködnek. A Nintendo megmenthette volna a műsort, de mindössze egy Donkey Kong Country: Tropical Freeze megjelenési dátummal tudtak előállni. Ami számomra viszont abszolút nyerő és most azonnal akarom, az a No Man's Sky. A felfedezős játékok amúgy is ínyemre valóak és összességében a szakma által egyhangúan üdvözöltek, a Gone Home sem véletlenül nyert több díjat a Spike VGX díjátadóján.

Azért a hét nem csak a hétvégéből állt, bár azért nem lenne rossz, ha a hétköznapok is hétvégék lennének, és nem kellene dolgozni. Na de a játékújságíró hétvégén is dolgozik, úgyhogy rajtunk ez nem segítene. Azt sem tudjuk, a Battlefield sorozaton segítene-e, ha a Criterion vagy a Visceral folytatná, de az biztos, hogy a DICE most ezerfelé figyel, és tudott eléggé koncentrálni a Battlefield 4 hibáinak kijavítására. Megjött ugyan a China Rising, de hibákat hozott magával, amik egy része zavaró, de akad azért vicces is. De azért nem kellenek bugok, hogy a játék vicces legyen, csak egy kis kreativitás.

Külföldön a múlthéten (tehát nem ezen, amiben most is vagyunk, hanem előtte) startolt a PlayStation 4, nálunk meg épp jövő héten fog, úgyhogy nem csoda, hogy az internet tele van vele. Mi is megtapiztuk már minden szögből (Mocsy le is cseszett, amikor a gyönyörűre takarított fényes felülethez mertem érni, és az ujjlenyomatom foltot hagyott rajta), Daev és HP így bontotta ki. Mocsy hazavitte, tisztára takarította, majd letesztelte, hogy elmondja, tényleg jobb-e, mint az Xbox One. Daev (tudjátok, a dolgos) a Call of Duty: Ghostsot vizsgálta meg, Chava a Killzone: Shadow Fallt, HP és EndreMan pedig gyorsan elmondták, melyik általunk kipróbált játék milyen élményt nyújtott. A konzolból egyébként 2,1 millió fogyott, a megjelenés az Egyesült Királyságban 87 millió font bevételt hozott a Sonynak, amiből azért már halálra eheted magad hotdogból a GameNighton. A Share gombot sokan használták, egyvalaki pedig még ölni is képes volt egy konzolért, de szerencsére elkapták. Németországban is káosz volt, ilyen:

Azért az Xbox One-ért is ment a harc, ez lett az Egyesült Államokban a Black Friday legkelendőbb terméke. Apropó Black és Friday, hallottátok már Rebecca Black új számát, a Saturday-t? Kellett ez, mint egy hátbarúgás. (Be akartam szúrni ide a videót, de a Google lehalt, ahányszor megpróbáltam rákeresni, úgyhogy keressétek meg ti. De inkább ne.)

Nem csak a PS4-et próbáltuk ki, de az Oculus Riftet is, ami tényleg egy valódi next-gen cucc. Nem átverés, szemben a hét legjobb sztorijaival, amik megsírattak, megnevettettek minket, megráncoltatták szemöldökünket. Egyrészt jött az Amazon és a PrimeAir, ami sokak szerint csak egy marketingtrükk, és azért eléggé nehéz lenne megvalósítani. Nem csak technikai akadályok vannak, de a társadalom sem úgy viszonyulna hozzá, ahogy kellene.

Amiről viszont kiderült, hogy tényleg csak megvezetés volt, az a Fallout 4 teaser site-ja. A Bethesda is mondta, hogy nem visz semmit a VGX-re, de sokan nem hitték el, hogy ez csak hoax, amíg a készítő be nem vallotta. A srácnak körülbelül 1000 dollárba került az egész, nem is aprózta el. Az Xbox One felhasználók szintén meg lettek szivatva, aki elkezdte a fejlesztői beállításokat piszkálni annak reményében, hogy Xbox 360-as játékokat futtathasson rajta, az most egy nagyon drága papírnehezékkel gazdagabb. Az év leghülyébbje már annak is örülne, legalább nem fújná el a szél se őt, se azt a fotót, amit 165 ezer forintért vett, és egy Xbox One Day One Editiont ábrázol. És még rossz minőségű is. Nem tudok olyan lassan tapsolni, amennyire lassan kéne, de szerencsére erre is van gif.

Az elhunyt Griffin is visszatér majd, sajnálom azokat, akik magukra tetováltatták a R.I.P. felirattal. Akik viszont tényleg serleget érdemelnek, azok azok a román férfiak, akik állami támogatást kaptak virtuális teheneikre. Lepacsiznék velük. 

Bejelentésekben bővelkedő b...b...b... na jó, felejtsük el az alliterációkat azonnal. Bejelentettük, hogy a következő GameStar teljes játéka az én hatalmas kedvencem, a Just Cause 2, amihez már multiplayer mod is van, amit az Avalanche is támogat. Szeretnék egy olyan világban élni, ahol újabb 100+ órát ölhetek a Just Cause 2-be. Annyi időm nem biztos, hogy lesz, de a decemberben érkező The Walking Dead: Season Two-t biztosan végigviszem, jövő nyáron pedig kipróbálom az Ultra Street Fighter IV-et, aztán rájövök, hogy még mindig nem vagyok elég jó a verekedős játékokban.

Lesznek még megjelenések jövőre, jön például a Destiny, ami szeptemberben esedékes, illetve nem kizárt, hogy április elsején megkapjuk végre a PS4 nyitócímnek szánt DriveClubot. 2015-ben debütálhat az új Terminator sorozat, én már nem is tudom, mit várjak tőle. Okostmelltartókat, az hiányzott az eddigiekből. Vagy Han Solo fegyvere

Szóval ebből állt a hét a játékvilágban (és a másvilágban, ha már), a GSO-n, az életünkben. Most megyek gyakorolni a dobolást, mert jó lenne zúzni a GameNighton, a 21 Gunsra számítsatok, aki táborozó, tudja, mire számíthat. Mert RG is jön, és ti is nagyon megbánnátok, ha nem jönnétek. "Vegyetek GameStart!", erre is lesz lehetőségetek a GameNighton. Ahogy koccintani is...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)