Hirdetés

Avermedia Live Gamer Portable 2 Plus - nem kell lemondanod a 4K-ról

|

Mehet a játék gond nélkül 4K-ban PC-n és konzolon is, az Avermedia Live Gamer Portable 2 Plusnak hála a streamelt kép simán visszaskálázódik 1080p-s felbontásra 60fps mellett.

Hirdetés

Hála az immár elérhető áron kapható nagy felbontású tévéknek és a konzolok teljesítménynövekedésének, a 4K gaming immár nem csak a gazdag PC-építők kiváltsága. A PlayStation 4 Pro és az Xbox One X is képes 4K-ban futtatni a legújabb játékokat, ami jót tett a tévéeladásoknak. Egyre többen érzik indokoltnak, hogy egy kicsit mélyebben a zsebükbe nyúljanak azért, hogy négyszer annyi pixelen élvezhessék kedvenc játékaikat. De hiába tör utat magának a 4K ezen a területen, az internetes tartalomfogyasztóknak nagyon kis részét érdekli ez a fajta tartalom. A legtöbben a laptopjukon, asztali gépükön vagy okostelefonjukon nézik a YouTube-videókat és a különböző streameket, nekik pedig elenyésző százalékuk van felkészülve arra, hogy 4K-ban nézze kedvencét. És akkor még csupán a kijelzők felbontásáról beszéltünk, azt nem is vettük figyelembe, hogy mennyire terheli a sávszélességet egy 4K-s stream a fel- és letöltési oldalon is.

Hirdetés

4K játékra tehát van igény, streamelésre és rögzítésre azonban nem igazán. Itt jön a képbe az Avermedia Live Gamer Portable 2 nagy testvére, amelynek még ennél is hosszabb neve van, hiszen a végére odakerült egy kis Plus szócska. Ez a külső eszköz lehetővé teszi, hogy 4K-ban játsszuk játékainkat, amit aztán a beépített jelfeldolgozó chip visszaskáláz, így 1080p-s felbontás mellett, 60 fps-sel rögzíthetjük vagy streamelhetjük a játékmenetet, legyen szó akár konzolos, akár PC-s játékról. A gyártó korábbi modelljeihez hasonlóan ezen a kártyán is megtartották a két jackcsatlakozót, így mikrofonunkat és a konzolos partichatet is beköthetjük, hogy a játéké mellett a mi hangunkat és barátainkét is halljuk.

Videorögzítési módok

Az LGP2P három különböző módba kapcsolható egy előlapi gomb segítségével. Az első a PC-s mód, ilyenkor a jelet a számítógépünkre továbbítjuk, és ott a vállalat saját, RECentral nevű szoftvere segítségével rögzítjük. Emellett lehetőségünk van közvetlenül egy microSD-memóriakártyára is rögzíteni a videót, ilyenkor azonban csak egy előre megadott bitrátával történik a felvétel, ami bizonyos fokú minőségromláshoz vezet. Ezenkívül a harmadik felhasználási módban kártyaolvasóként használhatjuk az eszközt, így nem kell kivennünk belőle a microSD-t, ha az éppen rögzített játékmenetet át akarjuk másolni a gépünkre. A felvétel elindítását és leállítását a Toblerone alakú ház tetején található gomb segítségével végezhetjük, és itt található az állapotjelző LED is, amely a rögzítés aktuális állapotát mutatja (alapesetben kék, felvétel közben piros).

Csatlakoztatási lehetőségek

Nemcsak kinézetében hasonlít elődjéhez az Avermedia új kütyüje, hanem technikai oldalról sem változott sokat, így megmaradt a csatlakozók egy része. Ez azt jelenti, hogy bár az eszköz immár támogatja a HDMI 2.0-t (ez ugye nélkülözhetetlen a 4K-felvételek továbbításához), be kell érnünk egy 2.0-s microUSB-csatlakozóval. Emiatt a gépen látható előnézet csúszik, ami PC-s streameléskor problémát jelenthet, ha a hangot nem ezen az eszközön akarjuk áttolni. Egy USB 3.0-s interfésszel már gyakorlatilag észrevehetetlen különbséggel lehetett volna továbbítani az adatot. A másik furcsaság, hogy míg a 4K-felbontás átjátszására képes ez a felvevőeszköz, a konzolgyártók által annyit emlegetett, és az Xbox One X és a PS4 Pro egyik legfontosabb feature-ének tartott (bár a játékosok egy részét továbbra is megosztó) HDR-re már nem, így erről le kell mondanunk, ha úgy akarunk játszani, hogy ez az Avermedia rögzítő van félúton a konzolunk és a kijelzőnk között.

Mindent egybevéve az Avermedia Live Gamer Portable 2 Plus azok számára érdekes, akik semmiképp sem akarnak lemondani a 4K-játékról, miközben gameplayt is rögzítenek, illetve akik a számítógépre történő rögzítés helyett jobban szeretik közvetlenül microSD-kártyára menteni videóikat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)