Hirdetés

Kezelhetetlenné vált az Awesome Games Done Quick 2018 chatje a Twitchen

|

A speedrunnerek jótékonysági eseményét rengetegen követik figyelemmel online, de a magas nézőszámmal sajnos a trollok száma is növekszik.

Hirdetés

Nemrég elrajtolt az idei Awesome Games Done Quick, amely során elképesztő speedrunokat láthatunk, és közben még jótékonykodnak is a játékosok. Azonban a szervezők kénytelenek voltak némi szigorítást alkalmazni a Twitch-chat kapcsán, mert szinte már elviselhetetlen volt, ami ott folyt.

Hirdetés

Ha néztetek már bármilyen népszerű közvetítést a Twitchen, akkor bizonyára nem újdonság számotokra, hogy a chat folyamatosan pörög, és gyakorlatilag egy nagy katyvasz az egész. A Games Done Quick idén úgy próbálta meg felvenni a harcot a trollok és a gyűlölködő kommentek ellen, hogy csak azoknak engedélyezte a chatet, akik előfizettek a csatornára 5 dollárért. Sok ember ki lett így zárva, akik értelemszerűen nem örültek a dolognak, a megmaradt nézők pedig mindenféle spam-szövegekkel gúnyolódtak rajtuk.

Aztán később egy Tatortotts nevű Reddit-felhasználó létrehozta a GDQ_Poverty csatornát, amelyen a Twitch hostolási lehetőségét kihasználva közvetítette az AGDQ eseményt, annyi különbséggel, hogy bárki használhatta a chatet. Az első fél óra folyamán minden nyugodt volt, mindenki tudott viselkedni, de egyre több emberhez jutott el a csatorna híre, és rövidesen óriási spam-áradat zúdult a chatre, ellehetetlenítve a normális társalgást. Később le is lett tiltva a GDQ_Poverty, amiről Tatortotts egy hosszabb Reddit-bejegyzésben beszélt.

A Games Done Quick egy közleményt adott ki az ügy kapcsán, amiben leírta, hogy nagyon nehéz egy olyan csatornát moderálni, amit átlagosan egyszerre 100-150 ezren néznek, és jelenleg is azon dolgoznak, hogy valamilyen megoldást találjanak a problémára.

Ti figyelemmel követitek az Awesome Games Done Quick 2018-at?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)