Hirdetés

Az Activision megnevezte a Call of Duty: Vanguard gyenge teljesítménynek okait

|

Ám miután a csalódást keltő második világháborús lövölde után a Call of Duty: Modern Warfare 2 következik, a jövőt már rózsásabban látja az Activision.

Hirdetés

Noha 2021 legjobban fogyó játéka volt, az Activision egyáltalán nem elégedett a Call of Duty: Vanguard teljesítményével, mert nemcsak a kritikusok fanyalogtak, hanem sok játékos is, minek következtében kevesebb fogyott belőle, mint az egy évvel korábbi Call of Duty: Black Ops Cold Warból, a 2019-es Call of Duty: Modern Warfare rebootról nem is szóval. Utóbbihoz képest, amely a 30 millió feletti eladott példányszámával a széria csúcstartója, minden tekintetben visszalépésnek érződött a Sledgehammer Games alkotása.

Ahogy korábban az Electronic Arts megtette a Battlefield 2042 várakozáson aluli szereplése után, úgy az Activision is megnevezte a kudarc okait, amelyek között egy árva szó sem esik a konkurenciáról, de a témaválasztásról és a hibákról annál több.

Hirdetés

A befektetőknek szánt éves jelentés két tényezőt emel ki, amelyek miatt a Vanguard nem lehetett olyan népszerű, mint elődei.

"Miközben a Call of Duty továbbra is minden idők egyik legsikeresebb szórakoztatóipari franchise-a, a 2021-es prémium megjelenésünk nem tudott felnőni az elvárásainkhoz, úgy hisszük, hogy ennek elsődleges oka az, ahogyan megvalósítottuk. A játék második világháborús hadszíntere nem rezonált a közösségünk egy részével, és nem mutattunk fel annyi innovációt a prémium játékban, mint amennyit szerettünk volna."

Az Activision menedzsmentje szerint mindkét mellényúlást orvosolni fogja az idei Call of Duty: Modern Warfare 2, amelyet a széria két évtizedes történetének legfejlettebb játékaként harangozott be a kiadó. És azt sem szabad elfelejteni, hogy emellett már formálódik a Warzone utódja, amelyért szintén az Infinity Ward felel.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Közvetlenül azelőtt, hogy a Microsoft felvásárolná az Activision Blizzardot, a cég már több mint 3000 fejlesztőt állított rá a franchise-ra, de nagy kérdés, hogy meddig marad ez így, elvégre az az általános várakozás a redmondiak színre lépésével, hogy ritkuljon a CoD epizódok jelenlegi éves megjelenése, miáltal nemcsak több idő jutna az egyes játékokra, hanem néhány stúdió fel is szabadulna, hogy más projekteken dolgozzon. Annyi már biztosnak látszik, hogy az idei duplázást követően 2023-ban nem jön új Call of Duty, hacsak nem valamelyik klasszikus rész felújított változata.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)