Hirdetés

Az Activision "teszteli" a vásárlókat

|

Elemzők szerint az Activision döntése a Modern Warfare 2 árazása ügyében nem az árfolyamok változásával magyarázható.

Hirdetés

Michael Pachter szerint elég nagy butaság volna elhinni az indokokat, melyeket at Activision felhozott. Mint arról már beszámoltunk, a Modern Warfare 2 drágábban kerül(het) a boltokba, mint az átlagos játékok. Az Activision 54,99 fontban állapította meg a javasolt kisker árat, ami 10 százalékkal több, mint az átlag.

Az elemző szerint az árfolyamra való hivatkozás már csak azért sem állja meg a helyét, mert a fontot jelenleg jobban váltják, mint tavaly amikor a World at War megjelent. Elképzelhető, hogy a jövőben minden olyan játék, melyet nagyon vár a közönség, hasonló elbánásban részesül. Az Activision mostani lépése egy teszt, és ha a közönség nem háborodik fel túlzottan, biztosak lehetünk benne, hogy a többi kiadó is követni fogja a példát. Elfogadott, hogy  a kevésbé ismert játékok nem 50 fontos áron kerülnek forgalomba, de ha az Activision terve bejön, akkor a jövőben a fordítottja is igaz lehet. A nagy durranások valószínűleg felárral kerülnek majd a boltok polcaira. Az Activision idén több játékát is drágábban adja a tavalyihoz képest. A Band Hero például 107,99 font lesz, ami akkor is elég drága ha figyelembe vesszük, hogy nem csak a kézikönyv lesz a dobozban. Az USA területén is árat emelt az Activision, ez pedig már végképp nem magyarázható a gyenge font-euró viszonyával. Az Activision nem kívánta kommentálni az eseményeket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)