Hirdetés

Az Activision versenyt hirdet a független játékok mezőnyében

|

A nagy hal kivételesen megkegyelmez a kicsiknek, sőt, felkarolja őket...

Hirdetés

Feketén-fehéren tény, hogy az EA mellett az Activision napjaink "játék-tengerének" legvérszomjasabb kiadó-cápája.

Ráadásul az utóbbi pár évben az ellenszenv-faktor tekintetében még át is vette a koronát a John Riccitiello által dirigált konkurensétől. Míg az EA mostanság lépten-nyomon próbál kitörni a "lélektelen sorozatokat futószalagon gyártó pénzéhes cégóriás" hálátlan szerepköréből (új, kreatívabb franchise-ok bevállalása, Alice 2 bejelentése, Dead Space sorozat, kooperáció a Valve-al és a CryTek-kel, Respawn Entertainment felkarolása stb.), addig az Activision szimpátia-mutatói gamer körökben elég mélyre süllyedtek, és itt nem csak az Infinity Ward-féle botrányokról van szó.

Talán ezen a csorbán igyekszik most Bobby Ewing, elnézést, Bobby Kotick úr és díszes kompániája kissé köszörülni frissen bejelentett ötletükkel. A bejáratott monstre IP-címeik (Call of Duty, Guitar Hero) árnyékában ugyanis lehetőséget és teret kívánnak biztosítani a független játékoknak és azok fejlesztőinek is egy két szakaszosra tervezett versengés keretein belül.

A megmérettetés időszaka 2010. június 2-től augusztus 31-ig tart. Egyének és csapatok is jelentkezhetnek a fejlesztői kompetícióra, de mielőtt tömegével billentyűzetet ragadnátok, sajnos le kell, hogy hűtselek benneteket, mert a kiírás (mint oly sok más alkalommal is) csak az USA területére vonatkozik. Persze a jelentkezések elfogadása nem automatikusan zajlik, egy éppen induló vagy már futó project kapcsán elképzeléseket és designeri koncepciókat kell prezentálni a sikeres regisztráció érdekében.

Az első szakasz lezárultát egy eredményhirdetés fogja követni 2010. októberében, ahol megnevezik az 1. és 2. helyezett fejlesztőket/csapatokat. Előbbinek 175.000, utóbbinak (csupán) 75.000 dolcsi üti majd a markát, mely összegeket természetesen nem piálhatják el a srácok, mivel a nyereményt új fejlesztéseik megalapozására, esetleg az aktuálisan zajlók tökéletesítésére kell visszaforgatniuk. Az ezt követő második forduló egy később kijelölt időpontban kerül majd megrendezésre, s annak részleteit is akkor ismerteti majd az Activision.

Az egész procedúra lezárultáig 500.000 USD-t tervez nyereményként szétosztani a giga-kiadó, ezzel az indie fejlesztőket és projektjeiket támogatva. Aki az Egyesült Államokból olvassa e sorokat, s érez magában elhivatottságot és/vagy tehetséget, az az Activision direkt erre a célra létrehozott nyereménysorsolásos honlapján böngészheti végig az "Independent Games Competition" hivatalos szabályrendszerét, illetve nevezni is ott lehet.

Végezetül egy könnyfakasztóan őszinte (csak ironizálok, tényleg becsülendő a kezdeményezés) részlet az egyik szervező nyilatkozatából: "Személyes büszkeséggel tölt el, hogy a játékipar fiatal tehetségeit ily módon támogathatjuk és felkarolhatjuk! Átérzem a helyzetüket, hiszen magam is mezei szoftver-fejlesztőként kezdtem a pályafutásomat. Éljen a kreatív elme, éljen az innováció!"

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)