Hirdetés

Az Activision a klasszikus Call of Duty részek rajongói ellen folytat hadjáratot

|

Két projektet is lelőttek az öltönyös végrehajtók, melyek vissza akarták hozni az életünkbe a gondtalan lövöldözés közösségi élményét.

Hirdetés

Nagyjából két éve állt fejlesztés alatt egy rajongói Call of Duty-variáció, az SM2. Alkotóinak az volt a célja, hogy a 2019-es Modern Warfare motorjára felépítsenek egy klasszikusabb élményt. Fegyverek, pályák és játékelemek kerültek volna ebbe a kliensbe a korábbi epizódokból, és az egész gyakorlatilag egy nagy, árkádos lövölde lett volna. Csak hát ugye a kiadótól nem kaptak engedélyt ennek elkészítésére.

Az Activision közeblépett, és eltiporta a projektet. Senki sem örült, de alapvetően érthető volt a dolog -kevésbé az X Labs jogi lebombázása.

Hirdetés

Az X Labs szintén egy rajongói Call of Duty projekt, de az SM2-vel ellentétben ez már egy évek óta futó szolgáltatás volt. A srácok összeraktak egy modcsomagot, ami néhány tartalmi extrát és játékmenetet érintő finomítást csempészett a Call of Duty: Modern Warfare 2-be (a 2009-es változatba), az Advanced Warfare-be és a Black Ops 3-ba. Ráadásul szervereket is szolgáltattak ezekhez, melyeken biztonságosan, minden perkkel, fegyverrel és egyebekkel pörgethettük a játékot.

Az X Labs nem terjesztette ezeket a Call of Duty verziókat, sőt, még fel is arra az érdeklődők figyelmét, amikor az adott játék épp akciós volt, és bátorította a játékosokat a legális példányok beszerzésére. Ettől függetlenül az Activision beküldte az ügynökeit, és az X Labs kénytelen volt lekapcsolni minden szolgáltatását.

A srácok eltakarították a Patreont, a Discordot és mindent, ami az X Labs szervereivel volt kapcsolatos, ami azt jelenti, hogy szomorú napok várják a klasszikus Call of Duty játékok rajongóit.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)