Hirdetés

Az Age of Empires IV fejlesztőinek ötletei segíthetik majd a kezdőket

|

A stratégiai játékok egyik rákfenéje az elképesztően mély tanulási görbe, de a srácok ezen új eszközökkel segíthetnek.

Hirdetés

Amikor kipróbálsz egy új stratégiai játékot (vagy akár egy MOBA-t), akkor az elején rengeteg információ tódul az arcodba. Megtanulni a saját frakciód finomságait már önmagában is nagy kihívás, nem hogy kitapasztalni az ellenfelek seregeinek képességeit, erősségeit és gyengeségeit.

Ez az Age of Empires IV esetében is problémás lehet, de Adam Isgreennek és Quinn Duffynak megvannak a maguk ötletei a tanulás megkönnyítésére.

Hirdetés

Egy olyan korban élünk, ahol YouTube-on végtelen mennyiségű oktatóanyag érhető el, ráadásul mindig van egy Reddit thread, ami összegyűjti a kezdőknek a legfontosabb tudnivalókat. Ugyanakkor élhetnénk egy olyan korban is, ahol a játékban érhető el minden fontos információ egy okos, dinamikus rendszerben tálalva.

"A játékban már vannak dinamikus segédanyagok, amik a játékbeli állásod szerint javasolnak dolgokat, amiket megléphetnél. Nem ugranak a képedbe állandóan, de ott vannak, hogy »látom nem csinálod ezt, hadd emlékeztesselek rá«.

Persze ennél jóval többet is tehetnénk. Képzeld el, hogy amikor befejezed a meccset, akkor a végén a ponttáblán szól a játék, hogy »hé, itt vesztetted el a csatát«."

Tehát úgy működne, mint egy sakkoktató program, ami elmondja, hogy melyik lépésnél baltáztad el a játékot. Egy ilyen dinamikus rendszer rengeteget segítene a kezdőknek.

A meccseken belül felugró tippek az adott stratégiák kivédésére, részletes elemzés a meccsek után, MI segítette gyakorló módok, és még sok egyéb jött szóba az RTS-ek finomságainak tanítása kapcsán.

Sajnos ennyire részletes oktató megoldások nem lesznek az Age of Empires IV-ben megjelenéskor, sem a közeljövőben, de a srácoknak rengeteg ötletük van a tanulás megkönnyítésére, amikből egyszer még tényleges megoldások is születhetnek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)