Hirdetés

Az állatvédők a Far Cry 6-ot támadják, a kakasviadalok eltávolítását követelik

|

Az alapvetően egy vicces minijátéknak szánt dolog szúrja a PETA Latino szemét.

Hirdetés

A Far Cry 6 egy nagy és izgalmas világot tár elénk, ahol kalandjainkra állati haverokat is vihetünk. Miközben a világ megőrült a tolószékes kiskutyáért, sokan elfelejtették, hogy egy csirkét, Chicharrónt is harcba küldhetünk, hogy kisegítsen minket csatáink közben.

A csirkék és a kakasok azonban nem csak lövöldözések közben lehetnek társaink, de képviselhetnek is minket kakasviadalokban is a játék során. A vállalhatatlanul brutális és illegális kakasviadalok sajnos még mindig jelen vannak a világban, a Ubisoft pedig nem akart elbújni ennek valósága elől.

Hirdetés

Beépítették a dolgot a játékba, de csavartak egy nagyot az egészen a humor kedvéért: a kakasviadalok egy Mortal Kombat-szerű verekedős minijátékként kerültek be, így ezek hangulata lényegesen kevésbé drámai. 

Ettől függetlenül a PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) Latino szárnya nem boldog. A szervezet követeli a Ubisofttól, hogy alakítsák át a minijátékot úgy, hogy az nem tartalmaz állati erőszakot.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Egyfelől érthető a PETA reakciója: a kakasviadalok során számtalan állat szenved el brutális sérüléseket, és tucatjával pusztulnak el vállalhatatlan körülmények között. Nem csoda, hogy csak az "események" említése is felborzolja az erre érzékenyek lelkét, de a Ubisoft láthatóan megtett mindent azért, hogy puhítsa a dolgot.

Nyilván egy diktatúra ábrázolása sem kellemes alaphelyzet, de a szürreális erőszak ferdítésével az egész emészthető formátum, ettől még senki nem gondolja azt, hogy egész vicces lehet egy diktatúrában az életünkért küzdeni, lássuk be!

Ettől függetlenül a Ubisoft kénytelen lesz majd válaszolni a követelésekre valamilyen formában, de ez a hír írásának pillanatáig még nem történt meg. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)