Hirdetés

Az Amazon Games elpocsékolta az Everquest egyik atyjának tehetségét

|

John Smedley hiába töltött éveket a stúdiónál, egyetlen projektjük sem látott napvilágot.

Hirdetés

John Smedley egyike a játékipar veteránjainak. Már a '90-es években megalapította játékfejlesztő cégét, a Knight Technologies-t, de ami ennél is fontosabb, hogy ő volt a kultikus MMO, az EverQuest egyik megalkotója. A Verant Interactive Inc.-et társalapítóként jegyzi, amelyből a Sony Online Entertainment Inc. lett, miután a Sony megvásárolta azt 2000-ben. A később Daybreak Games Company névre átkeresztelt cégnél 13 évet töltött, ez alatt pedig olyan címek megvalósításából vette ki a részét, mint a Star Wars Galaxies, a Planetside és a H1Z1. Egy újabb csapat (Pixelmage Games) létrehozása és annak befuccsolása után aztán az Amazon Games San Diego vezetője lett. 

Az Amazon Games (korábban Amazon Game Studios) azonban már a kezdetektől fogva küszködik a piacon: törölt projektek (mint A Gyűrűk Ura MMO), problémás indulások (New World, Lost Ark) és botrányok (például szexizmus) övezik a vállalat eddigi pályafutását, ráadásul jó néhány képzett játékfejlesztőt igazoltak már le komoly összegekért, akiktől aztán semmit sem láttunk. 

Hirdetés

Közéjük tartozik Smedley is. A szakember még 2017-ben csatlakozott a vállalathoz, több projektben is benne volt a keze az évek során, de az elmúlt hat éve alatt egyik sem látott napvilágot. Nem meglepő hát, hogy Smedley bejelentette, hogy távozik a cégtől: 

"Sok gondolkodás után úgy döntöttem, hogy itt az ideje kipróbálni valami újat." 

- írta a fejlesztő a munkatársaknak küldött e-mailben, amely a Bloomberghez, és ezáltal a nyilvánossághoz is eljutott. Az egyelőre nem derült ki, hogy Smedley mit tervez a továbbiakban, de az igen, hogy Andy Sites lesz átmenetileg a helyettese.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

A vállalat szóvivője hozzátette, hogy John egy játékipari legenda, és hálásak azért a hozzájárulásáért, amit az elmúlt hat évben nyújtott az Amazon Games számára, csapata pedig arra összpontosít, hogy életre keltse be nem jelentett projektjét.

"John elkötelezte magát, hogy addig marad, amíg a csapat teljesen át nem áll, mielőtt továbblépne, hogy valami újjal foglalkozzon."

Smedley nem az első nagy név, aki otthagyja a vállalatot, tavaly az Amazon Games vezetője, Michael Frazzini távozott, akinek a felügyelete alatt jelent meg a Lost Ark és a New World is. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)