Hirdetés

Az Amazon már nem tekinti magáénak a munkatársai saját videojátékos projektjeit?

|

Elképzelhető, hogy visszavonásra került egy nem éppen fejlesztőbarát kikötés.

Hirdetés

Eddig nincsenek túl nagy sikersztorik az Amazon videojátékos részlege, vagyis az Amazon Games mögött, hiszen számos nagyobb játéka, köztük a hero shooter Crucible, illetve az új A Gyűrűk Ura MMO is végül kukázva lett.

Jelen pillanatban valószínűleg a szintén MMO kategóriában induló New World a csapat legígéretesebb projektje, de nem olyan régen más miatt is sikerült magukra vonniuk a játékosok figyelmét.

Hirdetés

A Google egyik alkalmazottjának egy korábbi, megjelenése óta már törölt tweetje szerint az Amazon szabályzata elég széleskörű hozzáférést adott a vállalat számára a fejlesztői által készített alkotásokhoz, még elvileg akkor is, ha az egyébként szimplán egy személyes projekt. A korábbi szabályozás értelmében gyakorlatilag egy jogdíjmentes, az egész világra kiterjedő, teljesen kifizetett, örökös, illetve átruházható engedélyről van szó.

Érthető módon ez sokaknál alaposan kiverte a biztosítékot, ám a jelek szerint időközben változtak a dolgok az Amazonnál. A Bloomberg beszámolója szerint ugyanis ezeket a szabályokat időközben teljesen eltörölték.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)