Hirdetés

Az Amazon szerint nem a New World felelős a videokártyák haláláért

|

Közleményben tagadják, hogy az MMO-juk lenne a felelős azért, hogy több játékos videokártyája a New World futtatása közben hibásodott meg.

Hirdetés

Már a nyári zárt beta alatt előfordult, hogy a New Worlddel való játék közben halálozott el egy-egy gamer RTX 30-as szériához tartozó videokártyája, ami különösen nagy veszteség azt tekintve, milyen nehezen és drágán lehet manapság megszerezni egy ilyen GPU-t. A hibajelenség azóta sem szűnt meg teljesen, és az MMO végleges verziójával kapcsolatban is érkeztek hasonló panaszok. A játékot készítő Amazon szerint viszont egyáltalán nem ők a hibásak.

Erről egy kisebb német híroldalnak egy hivatalos közleményt is kiadtak, amiben a gyártót jelölik meg felelősként, ami korábban már elismerte, hogy hibás volt a gyártási folyamatuk, és hamar cserélték is a megsült GPU-ikat.

Hirdetés

A közlemény így szól:

"Az utóbbi napokban érkezett hozzánk néhány bejelentés játékosoktól, akiknek problémája volt a GeForce RTX videokártyájukkal. Kiterjedt vizsgálatot követően nem találtunk semmilyen szokatlan viselkedést a New World részéről, ami a problémák oka lehet. Az EVGA már megerősítette, hogy hiba fordult elő bizonyos GeForce RTX kártyáik gyártásakor. A New World biztonságosan játszható. Azoknak a játékosoknak, akik hardveres meghibásodást tapasztaltak, azt javasoljuk, vegyék fel a kapcsolatot a gyártóval."

A közleményben arra utal az Amazon, hogy az EVGA valóban feltárt egy, a korai RTX 30-as modelleket érintő forrasztási hibát, ami miatt előbb-utóbb (nagyobb terhelés alatt) tönkrementek volna az érintett kártyák. Gyanús lehet, hogy más gyártók, így a Gigabyte, vagy a Zotac kártyái közül is akadt, amik a New Worlddel összefüggésben mondták be az unalmast.

De könnyen előfordulhat, hogy az egybeesés nem jelent ok-okozati összefüggést és a hibás EVGA termék elfüstölésének híre arra sarkallta a többi elfüstöl GPU tulajdonosát, hogy az MMO-t okolja, mikor valójában csak pechük volt, és a drága komponensük egyszerűen abba a kis hányadba tartozik, ami valamilyen hibába ütközik az életciklusa elején.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Tom's Hardware feltételezése szerint egyébként a New World annyiban lehet hibás az ügyben, hogy a játék kódja arra sarkallhatja a videokártyákat, hogy a biztonságosnál nagyobb feszültséget vegyenek fel, amit egy jól megtervezett és legyártott GPU-nak meg kellene akadályoznia.

Mit gondoltok, idővel sikerül mégis megtalálni a hardvergyilkos hibát a New Worldben, vagy tényleg csak arról van szó, hogy a játék előhozza a rosszul megépített kártyákban egyébként is meglévő gyengeségeket?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)