Hirdetés

Az amerikai gamer átlagos életkora 30 év

|

A The Entertainment Software Association kiadta jelentését, amely a számítógépes és videójáték ipar alapvető 2012-es adatait tartalmazza.

Hirdetés

Több, mint 2000 megfelelően kiválasztott amerikai háztartás vett részt a felmérésben. Lássuk az eredményeket:

Az amerikai gamer átlagos életkora 30 év, a gamerek 37 százaléka idősebb, mint 36 év. Az amerikai háztartások 49 százalékában van játék-konzol, s a válaszadók több, mint 30 százaléka játszik az okostelefonján (ez az adat tavaly 20 százalék volt)

Az amerikai gamerek 33 százaléka játszik közösségi játékokkal, 15 százalékuk online játékokkal. A megkérdezett szülők 98 százaléka hasznosnak találta az ESRB életkori besorolást, 73 százalékuk úgy gondolja, hogy az életkori besorolás hasznos a szülők számára. A szülők 40 százaléka játszik videojátékokat gyermekével legalább egyszer egy héten és 66 százalékuk szerint frissítően hatott rájuk a videojáték. 

A jelentés szerint amerikaiak körülbelül 25 milliárd dollárt költöttek játéktartalomra, hardverekre és kiegészítőkre 2011-ben. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)