Hirdetés

Az amerikai hadsereg visszatért a Twitchre, meg is lett az eredménye

|

Ahogy azt ígérték, az Egyesült Államok serege ismét elkezdett streamelni, ennek pedig pontosan az lett a következménye, amire mindenki számított.

Hirdetés

Az Egyesült Államok hadseregének eddigi próbálkozásai a közösségi platformokon eléggé felemás sikert arattak, de a szervezet a kezdeti kudarcok ellenére kis visszavonulót fújva lelkesen megígérte, hogy hamarosan újult erővel fog visszatérni a streameléshez. Nos, az ígéretüket betartották, az eredmény pedig pontosan az lett, amit mindenki várt.

Hirdetés

A hadsereg még a szünet előtt megígérte, hogy vissza fog engedni mindenkit, akit a háborús bűncselekmények emlegetése miatt tiltott ki és míg valószínűleg már akkor is érezték, hogy ez nekik nagyon fog fájni, valószínűleg ők sem számítottak arra, hogy ennek mennyire katasztrofális következményei lesznek.

Chris "Goryn" Jones vezényletével indult az újragondolt Twitch csatorna, aki rögtön egy beszéddel indította a műsort, amelyben elmagyarázta az e-sport csapatuk célkitűzését, illetve nyíltan elítélte a háborús bűnöket. Ezt követően megkezdődött egy több órás, gyötrelmes stream, melynek keretében a nézők megállás nélkül ostromolták a streamet különféle ítélkező megjegyzésekkel a sereg bűnlajstromára vonatkozóan.

Jones igyekezett tartani a frontot, próbált érvelni a hadsereg működése mellett, igyekezett válaszolni a visszafogottabb kérdésekre, de aki volt már a Twitchen, annak nem okoz meglepetést, hogy ez a chatelőket csöppet sem hatotta meg. Egy ponton megvádolta a provokátorokat azzal, hogy valószínűleg automatizált üzeneteket küldenek, amivel viszont már kifejezetten sikerült megsértenie a tömeget:

"Egy troll lennék? Vagy esetleg csak valaki, akinek a gyerekkori barátja meghalt egy dombon, amelyik másnap már senkinek nem kellett, miután több levelet is írt nekem arról, hogy amit csinálnak hasztalan és csak pusztulást okoznak?"

Valamilyen szinten szomorú, hogy a Twitch-kommentszekció teljes ellenszenve egy ember nyakába szakadt (aki ráadásul valószínűleg nem önként vállalkozott a feladatra), de ugyanakkor az előzményeket és a Twitch közönségét ismerve rettenetesen nehéz meglepődni a történteken. Azt viszont őszintén reméljük, hogy a hadsereg sem gondolta komolyan, hogy majd egy rövidke beszédtől gondolják meg magukat a kritikusok, bár nyilván a szervezet rendszere eleve olyan, hogy nincs hozzászokva a kinyilatkoztatások megkérdőjelezéséhez. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)