Hirdetés

Az Apex Legends játékosai szerint túl drágák a kozmetikai cuccok - a Respawn el is árulta, miért van ez

|

A hivatalos válasz szerint elég egyértelmű ok áll a magas árak mögött.

Hirdetés

Sok más online játékhoz hasonlóan bizony az Apex Legends játékosai számára is bőséges kínálat áll rendelkezésre különböző kozmetikai cuccokból, így nemcsak a játék karaktereinek kinézetét változtathatjuk meg, hanem még a fegyverek megjelenését is.

A hagyományosabb skinek mellett ráadásul akadnak olyan prémium apróságok is, amelyekért elég mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, ez pedig érthető módon nem is tetszik mindenkinek.

Hirdetés

A Redditen többen is kifejezeték ellenérzésüket a kozmetikai cuccok árával kapcsolatban, és némileg talán jogos is a felháborodás, hiszen megeshet, hogy 1800 Apex Coint, vagyis nagyjából 18 dollárt (több mint 5000 forint) kell fizetni egy prémium apróságért, ami nem ad valódi játékbeli előnyt. Ezek nyilván opcionális dolgok, de az is érthető, hogy sokan valószínűleg anélkül szeretnék picit egyedibbé varázsolni karakterüket, hogy kész vagyonokat vernének el a játékban.

Időközben a Respawn Entertainment kommunikációs vezetője, Ryan K. Rigney is becsatlakozott az eszmecserébe, és elárulta, hogy a monetizációért felelős kollégája eléggé hezitált, amikor arra kérte, hogy vegyen részt a beszélgetésben. Ez érthető is, hiszen néhányan simán képesek átesni a ló túloldalára, de azért végül csak sikerült a közösségnek válaszokat szereznie. Rigney szerint a csapat folyamatosan agyal az árazáson, és a kozmetikai cuccokért felelős brigád is elég sok időt tölt el az egyes skinekkel. A fejlesztők viszont nem dolgozhatnak egész álló nap, ráadásul sokan valószínűleg nem is tudják, valójában mennyi extra munka van egy ilyen apróság mögött.

Az árazás szintén komoly feladat, hiszen a srácok igyekeznek egyensúlyban tartani a dolgokat, ám ugyanakkor a játék sorsa nagyban függ attól, hogy képesek-e fenntartani egy egészséges vállalkozást. A játékosok sok mindent szeretnének látni az Apex univerzumából, és a fejlesztők is sokat szeretnének adni, de biztos háttér nélkül ez valószínű nagyon nehezen menne.

Habár a közösség egy rész örült a válaszoknak, hiszen a stúdiók és a kiadók gyakran titkolóznak, ha a mikrotranzakciókról van szó, de azért így is akadtak olyanok, akik semmilyennek tartották a Respawn reakcióját.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)